Η Βενέτσια «στριμώχνει» τον Καμπόκλο - Ζητάει χρήματα και καταγγέλλει στη FIBA την μεταγραφή του στη Παρτίζαν

Η Βενέτσια «στριμώχνει» τον Καμπόκλο - Ζητάει χρήματα και καταγγέλλει στη FIBA την μεταγραφή του στη Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 15:02 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 11.01.2024

Αφού πρώτα του έστειλε τον λογαριασμό για τα δικαστικά έξοδα που προέκυψαν από την νομική κόντρα τους, η Βενέτσια συνεχίζει να... κυνηγάει τον Μπρούνο Καμπόκλο και καταγγέλλει στο Συμβούλιο Εφετών της FIBA ως άκυρη την άδεια για την μεταγραφή του στην Παρτίζαν.

O Μπρούνο Καμπόκλο περνάει καλά στο Βελιγράδι, αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο -την EuroLeague- με την Παρτιζάν και μάλιστα ο κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έχει αναθέσει υπεύθυνο και σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Μόνο που στην Ιταλία τον... ψάχνουν για να ξεπληρώσει τα χρέη του. 

Διότι, ο Βραζιλιάνος φόργουορντ/σέντερ, πριν ξεκινήσει η σεζόν και πριν καν αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποχωρώντας από την Ουλμ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας, είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Βενέτσια. Ακολούθως, αποφάσισε να μην το τιμήσει και να αναζητήσει καλύτερη συμφωνία γι' αυτό σε καλύτερη ομάδα. 

Έτσι κατέληξε στην Σερβία, αλλά πριν συμβεί αυτό η ομάδα από την Βενετία είχε κινηθεί νομικά εναντίον του και αξίωνε ένα ποσό ώστε να αποζημιωθεί και πρακτικά και ηθικά για την... διπολικότητα της συμπεριφοράς του Καμπόκλο. 

Το Μόνιμο Συμβούλιο Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας της ιταλικής λίγκας (Lega Pallacanestro Serie A) δέχθηκε την καταγγελία της Βενέτσια για τον Καμπόγκλο και αποφάσισε πως ο αθλητής οφείλει ένα χρηματικό ποσό που δεν αποκαλύφθηκε το ύψος του, αλλά κυρίως αφορά δικαστικά έξοδα. 

Τρίτος παίκτης της Μακάμπι MVP της αγωνιστικής - Η 20η ανήκει στον Ουέιντ Μπάλντγουιν! (vid)
EUROLEAGUE

13:04 - 11.01.2024

Τρίτος παίκτης της Μακάμπι MVP της αγωνιστικής - Η 20η ανήκει στον Ουέιντ Μπάλντγουιν! (vid)

O Ουέιντ Μπάλντγουιν πέρασε για μία μονάδα στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague τον Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού και τον Μάικ Τζέιμς της Μονακό και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 20ης αγωνιστικής. Από την Μακάμπι MVP διάκριση έχουν ήδη λάβει ο Τζος Νίμπο και ο Μπόνζι Κόλσον.

Το θέμα είναι πως πλέον η διαδικασία και οι ενέργειες της Βενέτσια δεν σταματούν εκεί. Μεταφέρονται και στο επίπεδο του Συμβουλίου Εφετών της FIBA, εκεί όπου έχουν κάνει ένσταση και νέα καταγγελία, για να ακυρωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία η απόφαση ​​για τη χορήγηση της άδειας μεταγραφής του στην ομάδα του Βελιγραδίου.

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!