Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία: Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έγινε ο X-Factor που ήθελαν οι Χιτ

Ντάνκαν Ρόμπινσον

Ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία: Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έγινε ο X-Factor που ήθελαν οι Χιτ

Χρήστος Τσάλτας 08:42 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 05.06.2023

Οι Μαϊάμι Χιτ κατάφεραν να φέρουν στα ίσα τη σειρά κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, βρίσκοντας την κρίσιμη στιγμή έναν ήρωα από την άκρη του πάγκου. Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον «μίλησε» την κρίσιμη ώρα...

Μετά την ήττα στο Game 1 τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για τους Μαϊάμι Χιτ. Ήθελαν νίκη και μόνο νίκη στο 2ο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς, μέσα στην Ball Arena, για να μην γίνει η υπόθεση «τίτλος»... mission impossible με το καλημέρα.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν ιδιαιτέρως υψηλός για την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα, που πέραν όλων των άλλων είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα που σε 9 αγώνες εντός έδρας μετρούσε μόνο νίκες μέχρι στιγμής. Γεγονός που σήμαινε πως η έδρα ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για την ομάδα του Μάικλ Μαλόουν.

Αν κάτι έχουν αποδείξει όμως οι Χιτ τη φετινή σεζόν, είναι πως στα δύσκολα έχουν τον τρόπο να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους, να αντιδρούν και να παίρνουν αυτό που θέλουν. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Αυτό το στοιχείο άλλωστε τους έχει φέρει από το Play-In ως τους τελικούς του ΝΒΑ.

Για να μπορέσουν όμως να φτάσουν εδώ χρειάστηκε να κάνουν πολλά πράγματα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά κυρίως να βγάλουν πολλούς πρωταγωνιστές σε σημεία που είχαν ανάγκη από λύσεις. Αυτή τη φορά, την πιο κρίσιμη στιγμή στο Game 2 κόντρα στους Νάγκετς ήταν η σειρά του Ντάνκαν Ρόμπινσον να βγει μπροστά και να αλλάξει τις ισορροπίες του τελικού.

Για τρεις περιόδους ο D-Bo ήταν... σκιά του εαυτού του. Απλώς περιφερόταν στο παρκέ, χωρίς να πάρει προσπάθειες, χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο. Στην τέταρτη περίοδο όμως πήρε... φωτιά, όντας ο παίκτης που έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του.

Έξαλλος ο Μαλόουν: «Είναι τελικοί ΝΒΑ και μιλάμε για προσπάθεια, είναι ανησυχητικό»
NBA

08:11 - 05.06.2023

Έξαλλος ο Μαλόουν: «Είναι τελικοί ΝΒΑ και μιλάμε για προσπάθεια, είναι ανησυχητικό»

Οι Ντένβερ Νάγκετς δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο Game 2 της σειράς των τελικών του ΝΒΑ κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, με τον Μάικλ Μαλόουν να προβληματίζεται έντονα με την απόδοση της ομάδας του.

Στο διάστημα αυτό το κοντέρ έγραψε 10 πόντους, με 4/5 σουτ και 2/3 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ, δείχνοντας πως δεν είχε το μυαλό του μόνο στο σκοράρισμα. Την ώρα που οι Χιτ ήθελαν μια λύση, ο Ρόμπινσον έκανε step up και εξελίχθηκε στον X-Factor της ομάδας του. Δημιουργώντας παράλληλα πολλά προβλήματα στον Μάικλ Μαλόουν, όσον αφορά την αντιμετώπισή του.