Το φινάλε-θρίλερ του Game 2 και ο Μάρεϊ που από ήρωας έγινε... μοιραίος (vid)

Μάρεϊ - Μπάτλερ

Το φινάλε-θρίλερ του Game 2 και ο Μάρεϊ που από ήρωας έγινε... μοιραίος (vid)

Χρήστος Τσάλτας 06:08 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 06:12 - 05.06.2023

Ασύλληπτο παίχνίδι στο Ντένβερ, με τους Μαϊάμι Χιτ να καταφέρνουν να φτάνουν στη νίκη με 111-108, σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα και τον Τζαμάλ Μάρεϊ να είναι εκείνος που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Ντένβερ. Το Game 2 των φετινών NBA Finals ήταν... σκυλομαχία ολκής ανάμεσα σε Νάγκετς και Χιτ, με την ομάδα του Μαϊάμι να καταφέρνει να στέκεται όρθια και να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 111-108 και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1.

Οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα είχαν καταφέρει να ελέγξουν το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και να το φέρουν στα μέτρα τους. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ, που στα τελευταία λεπτά βγήκε μπροστά και θέλησε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα του Μάικλ Μαλόουν.

Όπως και έκανε.

Ο Καναδός γκαρντ με δύο πολύ μεγάλα σουτ έβαλε για τα καλά τους Νάγκετς στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να μειώσε σε 106-109, 1 λεπτό πριν από το τέλος. Μάλιστα μετά το άστοχο τρίποντο του Τζίμι Μπάτλερ, στα 15'' για το τέλος, η ομάδα του είχε το τελευταίο σουτ στο ματς. Έτσι ο Μάρεϊ ήταν εκείνος που πήρε την ευθύνη για το τελευταίο σουτ.

Ο Καναδός αφού είδε τους παίκτες των Χιτ να μην κάνουν φάουλ, αποφάσισε να πάρει την ευθύνη με τρίποντο από τις 45 μοίρες. Αυτό όμως δεν βρήκε τον στόχο και έτσι οι Χιτ πανηγύρισαν στο φινάλε μια πολύ σπουδάια νίκη, που αλλάζει τις ισορροπίες των τελικών, λίγο πριν από τα παιχνίδια 3 και 4 της σειράς, στην Φλόριντα.

Δείτε το «τρελό» φινάλε στο Game 2 των τελικών του ΝΒΑ, στην Ball Arena και πώς οι Χιτ έφτασαν στην ισοφάριση: