Οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας επιλέγει τον Μήτρου Λονγκ - Γιατί δεν στράφηκαν οι Πειραιώτες σε NBAer

Ναζ Μήτρου Λονγκ

i

Euroleague

Οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας επιλέγει τον Μήτρου Λονγκ - Γιατί δεν στράφηκαν οι Πειραιώτες σε NBAer

Νίκος Καλαμπάκας 12:19 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 21.11.2023

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Ναζ Μήτρου Λονγκ και το Sportal.gr εξηγεί τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να επενδύσουν στον παίκτη που μέχρι στιγμής φοράει τα χρώματα της Ζάλγκιρις!

Ναζ Μήτρου Λονγκ λοιπόν είναι το νέο όνομα που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κινούνται στην αγορά για να ενισχύσουν το ρόστερ τους και το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη αποτελεί κάτι παραπάνω από... δέλεαρ. Ο εκρηκτικός κόμπο γκαρντ αναμένεται σύντομα να πάρει το ελληνικό διαβατήριο, γεγονός που πρόσθεσε πολλούς πόντους στο «σαφάρι» των Πειραιωτών στην αγορά!

Τα στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνει να ξεχωρίζει

Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό παίκτη τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Μπορεί να παίξει με άνεση στο ένας εναντίον ενός, να πασάρει, πράγμα ευεργετικό για μια ομάδα του Μπαρτζώκα και να βάλει δυνατά το κορμί του στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ είναι ένας αθλητής που θα βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά στην περιφέρεια και έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία που τόσο πολύ εκτιμά ο κόουτς των Πειραιωτών.

Ο ίδιος δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες στον αγώνα, ενώ το γεγονός ότι αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο στη θέση του πόιντ γκαρντ, όσο και σε αυτή του σούτινγκ γκαρντ, δεν πέρασε απαρατήρητη από το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών.

Σχεδόν... απαγορευτική η αγορά του ΝΒΑ για τον Ολυμπιακό

Παίκτες για να ενισχύσουν την ομάδα του Πειραιά υπάρχουν πολλοί, όμως θα πρέπει να κολλάνε και στα «θέλω» του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή διαθέτει οκτώ ξένους (ΜακΚίσικ, Μπραζντέικις, Γκος, Κάνααν, Σίκμα, Μιλουτίνοφ, Φαλ και Πίτερς) και στον Πειραιά δεν επιθυμούν αυτή η λίστα να μεγαλώσει κατά πολύ. Ήδη ακούγεται ότι το ενδιαφέρον έχει στραφεί και προς την πλευρά του Πετρούσεφ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται οι ξένοι να πάνε στους 9.

Ο Πάνγκος ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες όμως είναι Καναδός, ενώ τα στοιχεία του παιχνιδιού του, όσο καλός παίκτης και να είναι, δεν είναι αυτά που θέλει ο προπονητής της ομάδας.

Οι Πειραιώτες χρειάζονται παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία που θα προσαρμοστεί άμεσα στο παιχνίδι όπως παίζεται σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού και για το λόγο αυτό έχουν κάνει στην άκρη κάποιους NBAers που τους έχουν προταθεί και θα εξετάσει την περίπτωσή τους μόνο σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι καλό στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η υπόθεση του Μήτρου Λονγκ είναι... done deal και ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, αφού η Ζάλγκιρις δεν αναμένεται να βάλει εμπόδιο στη μετακίνηση του παίκτη που στην καριέρα του στην Euroleague σημειώνει 6.4 πόντους, μαζεύει 1.7 ριμπάουντ και μοιράζει 1.7 ασίστ μέσο όρο στις συμμετοχές του στην Euroleague! Να σημειωθεί ότι φυσικά για να ολοκληρωθεί το deal και τυπικά, ο παίκτης πρέπει να μείνει ελεύθερος από τη Ζάλγκιρις!