Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)

Ράσελ Ουέστμπρουκ

i

@ photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Ο Ουέστμπρουκ πήρε τα... ψίχουλα που του έδωσαν οι Κλίπερς και έμεινε στο Λ.Α. (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:48 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 02.07.2023

Συμβόλαιο δύο ετών έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ και συνεχίζει στο Λ.Α. με τους Κλίπερς - Οι Καλιφορνέζοι πλέον εστιάζουν στην περίπτωση απόκτησης του Τζέιμς Χάρντεν με ανταλλαγή από τους Σίξερς, ενώ βγάζουν στην αγορά και τον Ίβιτσα Ζούμπατς.

Οι εποχές των πλουσιοπάροχων συμβολαίων έχουν περάσεις ανεπιστρεπτί για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, η προτεραιότητα του οποίου πλέον είναι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και όχι το γέμισμα των ήδη γεμάτων τραπεζικών του λογαριασμών. Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του στο γήπεδο δεν είναι ίδιος με τον κυριαρχικό των προηγούμενων ετών αλλά στο Λ.Α. με τους Κλίπερς νιώθει άνετα και όμορφα. Γι αυτό και δεν δίστασε να ανανεώσει τη συνεργασία του παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Καλιφόρνιας δεν μπορούσε να του προσφέρει κάτι παραπάνω από 7,8 εκατομμύρια δολάρια για μία νέα συνεργασία διάρκειας δύο ετών.

Πέρσι οι Κλίπερς, στα μέσα της σεζόν εμπιστεύτηκαν τον 35χρονο γκαρντ όταν είχε μείνει ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ, λίγες ώρες αφότου οι Λέικερς τον είχαν στείλει με ανταλλαγή στην πόλη των Μορμόνων. Έπαιξε 21 παιχνίδια στη… δεύτερη ομάδα του Λ.Α. και είχε 15,8 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 7,6 ασίστ, μία αρκετά καλή συγκομιδή που θεωρητικά θα του επέτρεπε να κυνηγήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Αυτός δεν σκέφτηκε με κεντρικό άξονα το οικονομικό, αλλά κυρίως με την προοπτική και το συναίσθημά του. O πρώην MVP του πρωταθλήματος είχε εξηγήσει ο ίδιος μετά τον αποκλεισμό στα Play Offs από τους Φοίνιξ Σανς πως «ένα πράγμα που θέλω είναι να μείνω στην ομάδα. Νιώθω τέλεια στους Κλίπερς, αγαπώ την ομάδα και τους φιλάθλους εδώ, με στήριξαν όλοι και θέλω να παραμείνω και τη νέα χρονιά». Η… ευχή του έγινε πράξη και μαζί με τους Πολ Τζορτζ και Κουάι Λέοναρντ θα κάνουν άλλη μία κούρσα για να διεκδικήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Κλίπερς και ο Λέοναρντ το τρίτο του δαχτυλίδι. 

Πάντως, το ρόστερ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί από πολύ έως λίγο. Κι αυτό γιατί οι Καλιφορνέζοι είναι μία από τις ομάδες που σκέφτονται έντονα τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο τελευταίος αναμένεται να γίνει ανταλλαγή από τους Σίξερς και οι Κλίπερς ίσως αυτή τη στιγμή να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσουν, έχοντας στο μυαλό τους μία προσφορά που περιστιχίζεται γύρω από τον Νόρμαν Πάουελ και όχι γύρω από κάποιον σούπερ σταρ τους. 

Οι Νικς πήραν τον ΝτιΒιτσέντζο και αντάλλαξαν τον Τόπιν (vid)
NBA

05:54 - 02.07.2023

Οι Νικς πήραν τον ΝτιΒιτσέντζο και αντάλλαξαν τον Τόπιν (vid)

Έμεινε ελεύθερος από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Μπακς τον ήθελαν πίσω στο Μιλγουόκι, αλλά ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Νικς. Σχεδόν ταυτόχρονα η Νέα Υόρκη έστειλε στην Ιντιάνα τον Όμπι Τόπιν για δύο μελλοντικές επιλογές στο Draft.

Στο μεταξύ, υπάρχουν και σενάρια ανταλλαγής του βασικού σέντερ, Ίβιτσα Ζούμπατς, ενώ αποκτήθηκε και ο 22χρονος ταλαντούχος φόργουορντ, Κέι Τζέι Μάρτιν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Χιούστον Ρόκετς.