Κράτησαν τον Λόπεζ οι Μπακς

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπρουκ Λόπεζ

i

© photo by Adam Glanzman / Getty Images / Ideal Images

Κράτησαν τον Λόπεζ οι Μπακς

Χρήστος Τσάλτας 21:37 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 01.07.2023

Ο Μπρουκ Λόπεζ συνεχίζει στους Μιλγουόκι Μπακς και την ερχόμενη σεζόν, φτάνοντας σε συμφωνία με τα «ελάφια» για νέο συμβόλαιο.

O βασικός κορμός των Μιλγουόκι Μπακς μένει αναλλοίωτος για ακόμα μια σεζόν. Η ομάδα του Ουισκόνσιν, μετά την παραμονή του Κρις Μίντλετον με νέο συμβόλαιο 3 ετών, κατάφερε να διατηρήσει στις τάξεις της ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του ρόστερ.

Ο Μπρουκ Λόπεζ θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των «ελαφιών», καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, με απολαβές που φτάνουν τα 48 εκατ. δολάρια, με τον Έιντριαν Γκρίφιν να έχει στα χέρια του ένα ακόμα πολύ ποιοτικό κομμάτι για το «παζλ» της σεζόν 2023-24.

Από το 2019, όταν και μετακόμισε στο Ουισκόνσιν για χάρη των Μπακς, ο 35χρονος σέντερ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των επιτυχιών της ομάδας, πανηγυρίζοντας με τα «ελάφια» το πρωτάθλημα του 2021, ως ένα από τα πιο βασικά στηρίγματα στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ, αλλά και η ευελιξία στο παιχνίδι του και στις δύο πλευρές τον καθιστούσαν ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στην τρέχουσα free agency, με τους Μπακς, ωστόσο να δρουν αποφασιστικά και να καταφέρνουν να τον διατηρήσουν στις τάξεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Με την εξέλιξη αυτή οι Μπακς «έκοψαν» την όρεξη επίδοξων μνηστήρων, που είχαν για τα καλά στο κάδρο τον Λόπεζ, όπως οι Χιούστον Ρόκετς, που ήθελαν να στρώσουν χαλί εκατομμυρίων για χάρη του αποφοίτου του Στάνφορντ, ενώ ταυτόχρονα «φώναξαν» πως θέλουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα για μία ακόμα σεζόν.

Από το 2018 όταν και μετακόμισε στο Μιλγουόκι ο Λόπεζ είναι σταθερά ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του, ενώ την σεζόν 2022-23 ανέβασε επίπεδο το παιχνίδι του, έχοντας 15,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 2,5 τάπες, 53,1% στα σουτ εντός πεδιάς και 37,4% στα τρίποντα, ποσοστό που ήταν το καλύτερο της καριέρας του ως τώρα.