«Υπόθεση Κρις Πολ»: Αλλάζει η στάση των Σανς, σκέφτονται ανταλλαγή με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και όχι αποδέσμευση (vids)

Κρις Πολ, Μπράντλεϊ Μπιλ

i

© photo by Christian Petersen / Getty Images / Ideal Images

«Υπόθεση Κρις Πολ»: Αλλάζει η στάση των Σανς, σκέφτονται ανταλλαγή με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και όχι αποδέσμευση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:16 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 18.06.2023

Στο Φοίνιξ τα δεδομένα για τον Κρις Πολ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρα. Στην αρχή ήθελαν να τον αποδεσμεύσουν και τώρα μιας και είδαν πως ο 37χρονος «μετράει» στην αγορά θέλουν να τον κάνουν ανταλλαγή. Πρώτος στόχος τους; Ο Μπράντλεϊ Μπιλ, των Ουίζαρντς, ο οποίος είναι στις σκέψεις των Μπακς και των Χιτ.

Η σεζόν που θα ακολουθήσει αυτήν που το δαχτυλίδι κατακτήθηκε από τους Ντένβερ Νάγκετς, δεν θα έχει μόνο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Θα κατακλιστεί και από μεγάλες διοικητικές -οικονομικού τύπου- αλλαγές. Οι ομάδες, καθώς η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας θα τεθεί σε ισχύει από την μεθεπόμενη σεζόν (2024-25), θα εισαχθούν σε μία χρονιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα του salary cap. Αυτά που προβλέπουν πολύ πιο... στενά περιθώρια στις προσφορές συμβολαίων, που στο άμεσο μέλλον θα εμποδίζουν -κατ' αρχάς- τη δημιουργία super teams.

Στο πλαίσιο αυτής της προσαρμογής οι Φοίνιξ Σανς έχουν επιλέξει πως τα δύο τους μεγάλα συμβόλαια θα είναι αυτά των Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ. Οπότε τα 30 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονται από την αρχική συμφωνία του 37χρονου πλέον Κρις Πολ (κι ενώ υπάρχουν ακόμα στα λογιστήρια και οι υποχρεώσεις απέναντι στον ΝτιΑντρέ Έιτον: 32 εκατομμύρια για το 2023-24) είναι ένα τεράστιο βάρος. 

Γι' αυτό και η αρχική του σκέψη και η επικρατέστερη μέχρι κάποιο χρονικό σημείο ήταν να τον αποδεσμεύσουν πληρώνοντάς του τα μισά (τα εγγυημένα δηλαδή) και να αποχωριστούν έναν κομβικό παίκτη, που ωστόσο θα τους προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια για να στήσουν ένα ρόστερ που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τους Ντουράντ-Μπούκερ και θα ξεπερνά τα μελλοντικά όρια όσον αφορά στο salary cap.

Μόνο που όταν ο Κρις Πολ εμφανίστηκε ως πιθανός ελεύθερος στην αγορά που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, άρχισαν να ασχολούνται πολλές ομάδες μαζί του. Έτσι, οι Ήλιοι διαπίστωσαν πως αντί να τον πληρώσουν για να τον αποδεσμεύσουν, ίσως είναι καλύτερα να τον δώσουν ανταλλαγή και να κερδίσουν έναν παίκτη που θα επιβαρύνει το salary cap τους αντίστοιχα με το πλήρες συμβόλαιο του βετεράνου πόιντ γκαρντ, αλλά τουλάχιστον θα έχουν την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τις ελπίδες τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν. 

Και ο αθλητής που τους απασχολεί είναι ο Μπράντλεϊ Μπιλ. Ο γκαρντ των Ουίζαρντς θεωρείται (αυτή τη στιγμή) ο πιο πιθανός σταρ που θα γίνει ανταλλαγή πρώτος. Οι μέρες του στην Ουάσινγκτον είναι μετρημένες, απλώς πρόκειται για έναν παίκτη που κουβαλάει μαζί του ένα τεράστιο συμβόλαιο (150 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2027) που ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να το... φορτωθούν. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο τον έχουν τοποθετήσει στη λίστα τους, αλλά θα πρέπει να δουν πρώτα τι θα κάνουν με τον Κρις Μίντλετον και τον Μπρουκ Λόπεζ που είναι ελεύθεροι. Για να τον αποκτήσουν θεωρείται απαραίτητο να υπογράψουν τουλάχιστον τον πρώτο και έπειτα να τον στείλουν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, μαζί με κάποιον ακόμα.

Το Σακραμέντο σχεδιάζει τη νέα σεζόν με τον Βεζένκοφ: Ο ρόλος που του προσφέρουν και το «σκριν» με Μάρεϊ και... Ανουνόμπι
NBA

11:58 - 17.06.2023

Το Σακραμέντο σχεδιάζει τη νέα σεζόν με τον Βεζένκοφ: Ο ρόλος που του προσφέρουν και το «σκριν» με Μάρεϊ και... Ανουνόμπι

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού στην Ευρώπη, με τις πληροφορίες του Sportal από το Σακραμέντο να αναφέρουν πως οι Κινγκς έχουν ξεκάθαρο πλάνο και ρόλο για τον Βούλγαρο φόργουορντ ενόψει της νέας σεζόν.

Οι Μαϊάμι Χιτ επίσης ασχολούνται με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και ψάχνουν να βρουν τρόπους για να δουλέψει μία ανταλλαγή με επίκεντρο ίσως τον Κάιλ Λόουρι και τον Μαξ Στρους, είτε υπογράφοντας και στέλνοντας στην Ουάσινγκτον τον Γκέιμπ Βίνσεϊν μαζί με κάποιον ή κάποιους ακόμα. 

Ώσπου οι Φοίνιξ Σανς βάζουν στην εκκολαπτόμενη προσφορά τον Κρις Πολ και τα δεδομένα αλλάζουν. Οι Ουίζαρντς χρειάζονται ένα γκαρντ να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους και ενδεχομένως να πιστεύουν πως η παρουσία του θα κάνει καλό στον Κρίσταπς Πορζίνγκις και θα πείσει τον Κάιλ Κούζμα να ανανεώσει το συμβόλαιό του.