Πυροβολισμοί, ατυχήματα και τραυματίες στη γιορτή των πρωταθλητών Νάγκετς - Τρεις αστυνομικοί στο νοσοκομείο, χτύπησε και η σύζυγος του Γιόκιτς (vids)
i

© photo by AAron Ontiveroz / Getty Images

Πυροβολισμοί, ατυχήματα και τραυματίες στη γιορτή των πρωταθλητών Νάγκετς - Τρεις αστυνομικοί στο νοσοκομείο, χτύπησε και η σύζυγος του Γιόκιτς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:35 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 16.06.2023

Την ώρα της παρέλασης των Νάγκετς στο κέντρο του Ντένβερ, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες και έναν τον... πάτησε το πυροσβεστικό όχημα που κουβαλούσε τους πρωταθλητές και το τρόπαιο. Επίσης, ένα φίλαθλος πέταξε κουτάκι μπύρας που πέτυχε τη γυναίκα του Γιόκιτς στο πρόσωπο!

Αμέσως μετά τον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ, όταν οι Νάγκετς νίκησαν τους Χιτ και εξασφάλισαν τον τίτλο του πρωταθλητή, ο λαό τους Ντένβερ ξεχύθηκε βραδιάτικα στους δρόμους γύρω από το γήπεδο. 

Τότε, σε ένα στενό, περίπου 1,5 χιλιόμετρο από την Ball Arena, την έδρα των Σβόλων και τον τόπο που τελέστηκε η πρώτη κατάκτηση στην ιστορία της ομάδας, μία συμπλοκή (προφανώς) συμμοριών είχε οδηγήσει στο νοσοκομείο περίπου 10 άτομα, οι τρεις εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Είχαν πέσει πυροβολισμοί και η... μισή πόλη τα ξημερώματα είχε αποκλειστεί από την αστυνομία. Υπήρξαν συλλήψεις και από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί. 

Σε ένα πιο προστατευμένο -από άποψη αστυνομικών δυνάμεων- περιβάλλον, στην μεσημεριανή παρέλαση των πρωταθλητών του ΝΒΑ στο κέντρο του Ντένβερ, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κατακτητές του «μαγικού πλανήτη», το πρόγραμμα περιελάμβανε, μουσική, γλέντι, μπύρες, χαμόγελα, αλλά (και πάλι) πυροβολισμούς!  

H παρέλαση των πρωταθλητών Νάγκετς στους δρόμους του Ντένβερ (vids)
NBA

10:04 - 16.06.2023

H παρέλαση των πρωταθλητών Νάγκετς στους δρόμους του Ντένβερ (vids)

Οι κάτοικοι του Ντένβερ αποθέωσαν τους αγαπημένους τους Νάγκετς και την ομάδα που τους προσέφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Τζαμάλ Μάρεϊ, ο κόουτς Μαλόουν και οι υπόλοιποι Σβόλοι το χάρηκαν με την ψυχή τους και τώρα πάνε... διακοπές!

Μέσα, στην πανηγυρική διαδικασία, ο τρόμος δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Την ώρα που στη χώρα μας, διακοπτόταν ο τέταρτος τελικός του ΟΑΚΑ λόγω της έκτασης των επεισοδίων από την κερκίδα, στις ΗΠΑ και στον... λαμπερό τους κόσμο οι ρήξεις αντικειμένων μάλλον θεωρούνται «παιδικό πάρτι». 

Διότι εκεί βγαίνουν απευθείας όπλα. Μάλιστα, από σφαίρες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ πέραν από τα... γκανγκστερικά, έγινε και ένα ατύχημα. 

Συγκεκριμένα, το πυροσβεστικό όχημα πάνω στο οποίο βρισκόταν το τρόπαιο των πρωταθλητών, αλλά και οι συντελεστές της επιτυχίας, όταν οι τελευταίοι είχαν κατέβει και μάλλον ο οδηγός πήγαινε να... παρκάρει, πέρασε μέσα από το πλήθος με προσοχή, αλλά κάποια στιγμή χτύπησε έναν αστυνομικό. Μάλιστα, η ενημέρωση αφορά ότι ο άτυχος είναι στο νοσοκομείο και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να... χάσει το πόδι του. 

Στο μεταξύ, σε ένα ακόμα ατύχημα είχε για θύμα ήταν η Ναταλία, τη σύζυγο του Νίκολα Γιόκιτς. Ένας φίλαθλος πέταξε κουτάκι μπύρας προς άγνωστη κατεύθυνση και τελικά αυτό... προσγειώθηκε στο πρόσωπο της αγαπημένης του Σέρβου σέντερ. 

Μάλιστα, η σύζυγός του καθόταν μπροστά μπροστά πάνω στο πυροσβεστικό όχημα που κουβαλούσε τους πρωταθλητές του ΝΒΑ και είχε στην αγκαλιά της την κόρη της. Λίγο έλειψε η μπύρα να πετύχει τη μικρή Ογκνιένα!