H παρέλαση των πρωταθλητών Νάγκετς στους δρόμους του Ντένβερ (vids)
i

© photo by Justin Edmonds / Getty Images / Ideal Images

H παρέλαση των πρωταθλητών Νάγκετς στους δρόμους του Ντένβερ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:04 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 16.06.2023

Οι κάτοικοι του Ντένβερ αποθέωσαν τους αγαπημένους τους Νάγκετς και την ομάδα που τους προσέφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Τζαμάλ Μάρεϊ, ο κόουτς Μαλόουν και οι υπόλοιποι Σβόλοι το χάρηκαν με την ψυχή τους και τώρα πάνε... διακοπές!

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, που ήρθε με τον πιο εντυπωσιακό πιθανό τρόπο και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, οι Νάγκετς βρήκαν στους... δρόμους. 

Στο ΝΒΑ ο τροπαιούχος, παραδοσιακά και πάντα, διοργανώνει μία γιορτή στην πόλη του λίγες ώρες μετά την στέψει και ένα λεωφορείο με τους πρωταγωνιστές πάνω του, κάνει μία μεγάλη διαδρομή μπροστά στους φανς και τους κατοίκους. Το Ντένβερ ήταν φέτος το πιο γιορτινό μέρος του «μαγικού πλανήτη» και αφού το πανηγύρισαν όλοι μαζί, τώρα έφθασε η ώρα της χαλάρωσης και των διακοπών. 

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν εκεί! Στο επίκεντρο, με το καπέλο του, με το τρόπαιο του πρωταθλητή, αλλά και με αυτό του MVP, που δεν ήξερε που ήταν, νόμιζε ότι το είχε χάσει, αλλά τελικά κάποιος το είχε φυλάξει και του το έδωσε πριν την παρέλαση. 

Πανηγυρικές δηλώσεις, σαμπάνιες, κρασιά και πούρα, ευτυχία στα πρόσωπα των παικτών ήταν τα χαρακτηριστικά της μέρας, αλλά η αγωνία των περισσοτέρων ήταν να ολοκληρωθεί και αυτή η υποχρέωση για να ξεκινήσουν οι διακοπές τους. 

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Κολοράντο, βράδυ Παρασκευής μέχρι ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε το γλέντι και ολοκληρώθηκε ώρες μετά. Όταν τελείωσε η τελετή οι περισσότεροι ήταν μεθυσμένοι και τώρα ο Γιόκιτς είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του για να προλάβει την κούρσα του αγαπημένου του αλόγου που θα γίνει στη Σερβία της Κυριακή (18/6). Έχει εξηγήσει πως θα κάνει τα πάντα για να είναι εκεί και θεωρητικά ήδη βρίσκεται καθ' οδόν. Πάντως, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να του αρέσει τόσο πολύ η παρέλαση των πρωταθλητών και με ειλικρίνεια κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ αυτή η γιορτή!»

To σπάνιο βίντεο με τον Γιόκιτς να παίζει μπάσκετ σε παιδική ηλικία (vid)
NBA

09:23 - 15.06.2023

To σπάνιο βίντεο με τον Γιόκιτς να παίζει μπάσκετ σε παιδική ηλικία (vid)

Τα στιγμιότυπα της καριέρας του Νίκολα Γιόκιτς έχουν κατακλίσει το ίντερνετ. Μοναδικές πάσες, απίστευτες εμπνεύσεις, κρίσιμα καλάθια και τώρα «κυκλοφόρησε» οπτικοακουστικό υλικό προ εικοσαετίας με τον Σέρβο σε σχολική ηλικία να παίζει μπάσκετ με την ομάδα της γειτονιάς του.

Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, έκαναν σαν μικρά παιδιά, ο Άαρον Γκόρντον και ο Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ ξεφάντωσαν και όλοι οι Νάγκετς από... Δευτέρα θα βρεθούν σε κάποια εξωτική παραλία, στην Καραϊβική, το Μεξικό ή τελοσπάντων κάπου στον πλανήτη. Εκτός από τον Γιόκιτς που θα πάει στη Σερβία για να αράξει στη φύση και να δει τους συγγενείς του. Ακόμα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, από την Ομοσπονδία υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες περί αυτού!