Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς
i

@ photo by Adam Glanzman / Getty Images / Ideal Images

Η... τρελή πορεία των Χιτ, ο MVP Μπάτλερ και το πρόγραμμα των τελικών κόντρα στους Νάγκετς

Γιώργος Γαβριλάκης 06:46 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:44 - 30.05.2023

Οι Μαϊάμι Χιτ, το Νο 8 της Ανατολής που τερμάτησαν δέκατοι στην περιφέρεια και εμφανίστηκαν στην post season μέσω του play in tournament, είναι στον τελικό. Απέκλεισαν τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, τους Σίξερς και τώρα τους Σέλτικς - Οι Νάγκετς τους περιμένουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6, 03.00) στο Ντένβερ.

Από τη μία, οι Μαϊάμι Χιτ του Τζίμι Μπάτλερ, που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια της σεζόν καταλαμβάνοντας την δέκατη θέση στην ανατολική περιφέρεια και από την άλλη, η κορυφαία ομάδα της Δύσης, οι Ντένβερ Νάγκετς, που κυριάρχησαν σχεδόν από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Νίκολα Γιόκιτς έστειλε εδώ και μέρες τους Σβόλους στους τελικούς του ΝΒΑ όταν… σκούπησε τους Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς και περίμενε τον αντίπαλό του παρακολουθώντας μία σειρά χωρίς καμία λογική. 

Οι Χιτ ακολούθησαν μία εκτός πραγματικότητας πορεία. Μπήκαν μέσω των play in στην post season και κανένας δεν υπολόγιζε το τι θα επακολουθούσε. Απέκλεισαν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον πρώτο γύρο και έπειτα από πέντε παιχνίδια (4-1). Ακολούθως έστειλαν για διακοπές τους Φιλαδέλφεια Σίξερς του MVP Τζοέλ Εμπίντ και τα ξημερώματα της Τρίτης (30/5) απέκλεισαν στη Βοστώνη τους Σέλτικς. Ειδικά αυτή η σειρά δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα. 

Το Μαϊάμι στους τελικούς του ΝΒΑ! H Boστώνη υπέφερε στο Game 7 και υποκλίθηκε στον Μπάτλερ και την παρέα του (vids)
NBA

06:00 - 30.05.2023

Το Μαϊάμι στους τελικούς του ΝΒΑ! H Boστώνη υπέφερε στο Game 7 και υποκλίθηκε στον Μπάτλερ και την παρέα του (vids)

Νίκησαν τα τρία πρώτα παιχνίδια και έχασαν τα τρία επόμενα. Οι Μαϊάμι Χιτ όμως, είναι πολύ σκληροί για να... πεθάνουν. Αναστήθηκαν και στο έβδομο ματς των τελικών της Ανατολής πήγαν στη Βοστώνη και διέλυσαν τους Σέλτικς με 103-84. Τώρα πάνε στο Ντένβερ για να αντιμετωπίσουν τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Νίκησαν τα τρία πρώτα παιχνίδια και το 3-0 στατιστικά τους εξασφάλιζε. Άλλωστε, καμία από τις 150 φορές που μία ομάδα είχε προηγηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν είχε αποκλειστεί. Οι Σέλτικς επέστρεψαν, ισοφάρισαν, πήραν τον ρυθμό και ξανά τον τίτλο του φαβορί στα χέρια του. Δεν αρκούσε. Ο Τζίμι Μπάτλερ είχε υποσχεθεί την πρόκριση, αγνόησε εντελώς τον Αλ Χόρφορντ που... έβγαλε γλώσσα και έκανε πράξη τα λόγια του. Ταυτόχρονα και ως αναμενόταν μετά την επιτυχία, βραβεύθηκε ως ο MVP των ανατολικων και τώρα ορμάει στα βαθιά...

Τώρα θα διεκδικήσει το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του. Το ίδιος σκοπεύει να κάνει και ο Γιόκιτς, αφού ούτε αυτός, ούτε συνολικά οι Νάγκετς (σε ολόκληρη την την ιστορία τους) δεν έχουν ξανασηκώσει το πιο… βαρύ τρόπαιο του ΝΒΑ. Αυτό του πρωταθλητή. 

Η τελική σειρά ξεκινάει τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Ιουνίου (03.30) από το Ντένβερ και μάλλον θα πρέπει να… προσδεθείτε! 

Το πλήρες πρόγραμμα των τελικών του ΝΒΑ

🏀 Game 1 (2/6, 03:30): Ντένβερ Νάγκετς - Μαϊάμι Χιτ
🏀 Game 2 (5/6, 03:30): Ντένβερ Νάγκετς - Μαϊάμι Χιτ
🏀 Game 3 (8/6, 03:30): Μαϊάμι Χιτ - Ντένβερ Νάγκετς
🏀 Game 4 (10/6, 03:30): Μαϊάμι Χιτ - Ντένβερ Νάγκετς
🏀 Game 5 (13/6, 03:30): Ντένβερ Νάγκετς - Μαϊάμι Χιτ
🏀 Game 6 (16/6, 03:30): Μαϊάμι Χιτ - Ντένβερ Νάγκετς
🏀 Game 7 (19/6, 03:30): Ντένβερ Νάγκετς - Μαϊάμι Χιτ

NBA Play Offs 2023