Το Μαϊάμι στους τελικούς του ΝΒΑ! H Boστώνη υπέφερε στο Game 7 και υποκλίθηκε στον Μπάτλερ και την παρέα του (vids)

Τζίμι Μπάτλερ, Κέιλεμπ Μάρτιν

i

@ photo by Adam Glanzman / Getty Images / Ideal Images

Το Μαϊάμι στους τελικούς του ΝΒΑ! H Boστώνη υπέφερε στο Game 7 και υποκλίθηκε στον Μπάτλερ και την παρέα του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:00 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:34 - 30.05.2023

Νίκησαν τα τρία πρώτα παιχνίδια και έχασαν τα τρία επόμενα. Οι Μαϊάμι Χιτ όμως, είναι πολύ σκληροί για να... πεθάνουν. Αναστήθηκαν και στο έβδομο ματς των τελικών της Ανατολής πήγαν στη Βοστώνη και διέλυσαν τους Σέλτικς με 103-84. Τώρα πάνε στο Ντένβερ για να αντιμετωπίσουν τους Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Ήταν σαν να τους έκαναν πλάκα. Σαν να τους άφησαν να δημιουργηθεί μέσα τους ελπίδα και να τους τιμωρήσουν τη στιγμή που πονούσε περισσότερο. Δηλαδή, στο Game 7 και μάλιστα μέσα στην έδρα τους. 

Οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν με το εντυπωσιακό 103-84 στη Βοστώνη και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα κατάφεραν. Ήταν όμως η πιο καθοριστική και ταυτόχρονα… καταδικαστική για τους Σέλτικς που επέστρεψαν από το 0-3 στους τελικούς της Ανατολής, ένιωσαν ικανοί, περήφανοι, αυθαδιάσαν κιόλας, αλλά τελικά το Μαϊάμι προκρίθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ και εκεί θα συναντήσει τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς που περιμένουν με υπομονή εδώ και μέρες να πάθουν τον αντίπαλό τους. 

Στους Σίξερς ο Νερς!
NBA

23:49 - 29.05.2023

Στους Σίξερς ο Νερς!

Ο Νικ Νερς θα είναι ο νέος προπονητής των Σίξερς, με την ομάδα της Φιλαδέλφεια να δίνει τα χέρια με τον πρώην προπονητή του Τορόντο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τώρα τον έμαθαν και για να συμβεί αυτό ο Τζίμι Μπάτλερ απλώς τήρησε την υπόσχεσή του. Πήρε τη μπάλα στα χέρια του, δεν ήταν εύστοχος (12/28 σουτ), αλλά είχε τον έλεγχο. Με 28 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και με παρέα του τον Κέιλεμπ Μάρτιν (26 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ολοκλήρωσαν το έργο των Χιτ. 

Οι Φλόγες μπήκαν στα play offs από το… παράθυρο των play in και έγιναν η πρώτη ομάδα μετά τους Νιου Γιορκ Νικς του 1999 που από το Νο 8 της περιφέρειας φθάνει στο τελικό ζευγάρι για να διεκδικήσει το δαχτυλίδι. Κι αν πάρει κατακτήσει τότε θα δημιουργήσει ένα γεγονός που ανάλογό του δεν έχει υπάρξει στα χρονικά. 

Στο κρίσιμο ματς πάντως, η άμυνα... έπνιζε τους Μπόστον Σέλτικς, που από το ξεκίνημα υπέφεραν και στη συνέχεια απέτυχαν να βρουν λύσεις. Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Τελείωσε το ματς με 14 πόντους έχοντας 5/13 σουτ, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν ευστόχησε σε 8 προσπάθειες, αλλά αστόχησε σε 15. Με 19 πόντους που προήλθαν με 8/23 σουτ, εκ των οποίων 1/9 τρίποντα, τη στιγμή που είχε και 8 λάθη, μόνο… ζημιά έκαναν. 

Οι Κέλτες αποχωρούν, αποτυγχάνοντας να γίνουν η πρώτη ομάδα της ιστορίας που επιστρέφει από το 0-3. Όταν ο Ντέρικ Ουάιτ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε 18 πόντους, νίκησε τον χρόνο στο Game 6 και ισοφάρισε τη σειρά σε 3-3 έκανε την ομάδα να του να πιστέψει πως θα γραφτεί ιστορία. Μπορεί και να γίνει. Από την ανάποδη όμως…