Σαρωτικοί οι Μπακς κόντρα στους Πίστονς - Μία ξεκούραστη υποχρέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Σαρωτικοί οι Μπακς κόντρα στους Πίστονς - Μία ξεκούραστη υποχρέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:47 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 17.12.2023

Στην 22η διαδοχική ήττα των Ντιτρόιτ Πίστονς κι ενώ απέχουν τρεις αποτυχίες από το χειρότερο σερί της ιστορίας, οι Μπακς ήταν αυστηροί μαζί τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε ανάσες, έπαιξε λιγότερο από 26 λεπτά, είχε 22 πόντους και τα Ελάφια νίκησαν με 32 πόντους διαφορά: 146-111. Ο Λίλαρντ και ο Πόρτις ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της 18η νίκης σε 25 παιχνίδια.

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά και σε καμία περίπτωση να υπερβεί τον εαυτό του. Ούτε τα εσκεμμένα. Λίγες ώρες μετά την επική του εμφάνιση κόντρα στους Πέισερς και το ρεκόρ καριέρας των 64ων πόντων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φόρεσε και πάλι την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, που όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι αρμονικά νίκησαν για... πλάκα και με το επιβλητικό 146-114 τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Και αυτή ήταν η 23η διαδοχική ήττα της ομάδας από το Μίτσιγκαν, που προσεγγίζει απειλητικά και απογοητευτικά το χειρότερο αρνητικό σερί της ιστορίας. Δηλαδή, τις 28 ήττες των Φιλαδέλφεια Σίξερς που έγιναν στο τέλος της σεζόν 2014-15 και στις αρχές του 2015-16.

Για τα Ελάφια που πήραν την 18η νίκη στο 25ο παιχνίδι τους, ο Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά δεν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Δεν ήταν καν δεύτερος, αφού είχε 22 πόντους, την ίδια ώρα που δύο συμπαίκτες του έβαλαν πάνω από 30. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 33 με 6/14 τρίποντα, ενώ ο Μπόμπι Πόρτις ήρθε απο τον πάγκο -όπως... σχεδόν πάντα- και έκανε ρεκόρ σεζόν με 31 πόντους

Από την πρώτη κιόλας περίοδο όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Τον σωστό για τους Μπακς και αυτόν που οδήγησε τους Πίστονς στο αδιέξοδο. Στο πρώτο δωδεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με τον Λίλαρντ να ξεκινάει καταπληκτικά το παιχνίδι προηγήθηκαν ακόμα και με 24 πόντους διαφορά. Από εκεί και πέρα, δεν ξανακοίταξαν πίσω τους. Επιβλήθηκαν έστω και οριακά σε όλες τις περιόδους από εκεί και πέρα, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 26 λεπτά. Έμεινε στο παρκέ για 25'47'', πέραν των 22 πόντων του, είχε 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο χρόνος συμμετοχής που κανονικά καταλαμβάνει μοιράστηκε. Στον Μαρτζόν Μπότσαμπ (11 πόντοι), τον Έι Τζέι Γκριν (9 πόντοι), τον Πατ Κόναγκτον (6 πόντοι), ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε για 5'15'' και πήρε ένα ριμπάουντ. 

Για τους Πίστονς που μέσα από την πορεία τους δημιουργείται έντονος προβληματισμός με τις διαδοχικές ήττες και το μόνο που προσπαθούν είναι να μην κάνουν το χειρότερο σερί της ιστορίας, ο Κέιντ Κάνινγκχαμ είχε 25 πόντους και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς έβαλε έναν λιγότερο.