Μπήκε στο γήπεδο ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς νίκησαν - Ο Μιχάιλιουκ ξεχώρισε για τους Σέλτικς και οι Μάβερικς αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη
i

© photo by Sarah Stier / Getty Images / Ideal Images

Μπήκε στο γήπεδο ο ΛεΜπρόν και οι Λέικερς νίκησαν - Ο Μιχάιλιουκ ξεχώρισε για τους Σέλτικς και οι Μάβερικς αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

Γιώργος Γαβριλάκης 09:31 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 10.10.2023

Απομένουν 15 μέρες για την έναρξη της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς μέσω της preseason. Αγωνίστηκε στη νίκη των Λέικερς επί των Μπρούκλιν Νετς, ενώ οι Νικς επικράτησαν των Σέλτικς που είδαν τον Σβι Μιχάιλιουκ να ανταποκρίνεται στον ρόλο του - Εκτός των συνόρων και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη οι Μάβερικς το βράδυ της Τρίτης (10/10, 21:45, CosmoteSport 4) αντιμετωπίζουν την Ρεάλ.

Η «μονομαχία» του Βικτόρ Ουεμπανιαμά με τον Τσετ Χόλμγκρεν στην αναμέτρηση των Σαν Αντόνιο Σπερς με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν εντυπωσιακή, αλλά δεν ήταν η μόνη ισχυρή κόντρα, σε μία preseason που μας μεταφέρει εικόνες από το... μέλλον του πρωταθλήματος. Διότι, σε αυτό ανήκει ακόμα ο 38χρονος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα δεν είχε παίξει στο πρώτο φιλικό των Λέικερς, αλλά τώρα πάτησε παρκέ. Και έμεινε σε αυτό σχεδόν 17 λεπτά (16'51'' για την ακρίβεια), έχοντας 10 πόντους και 5 ασίστ.

Άλλοι επτά συμπαίκτες του είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και τελικά οι Καλιφορνέζοι νίκησαν με 129-126 τους Μπρούκλιν Νετς, παρά τους 26 πόντους του νεαρού Καμ Τόμας. Για τους Λιμνανθρώπους ο Ρούι Χατσιμούρα, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο αυτή τη φορά -και στη βασική πεντάδα εμφανίστηκε ο Τορίν Πρινς- είχε 19 πόντους. Έναν παραπάνω από τον Όστιν Ριβς, ενώ ο Άντονι Ντέιβις σε 14 λεπτά είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Οι Σέλτικς έχασαν, αλλά ο Μιχάιλιουκ έδειξε τι μπορεί να κάνει! 

Μεγάλο ανταγωνισμό είχε και το τρίτο ματς της Preseason που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης (10/10) και εκεί οι Νιου Γιορκ Νικς επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς με 114-107. Βέβαια, για τους ηττημένους δεν αγωνίστηκε κανένας από τους σταρς και τους βασικούς (Τέιτουμ, Μπράουν, Χόλιντεϊ, Πορζίνγκις, Χόρφορντ) κα ο Πέιτον Πρίτσαρντ έκανε άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι με 21 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, λίγες μέρες μετά την επέκταση συμβολαίου του με τους Σέλτικς. 

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα πάντως για την ομάδα της Βοστώνης ήταν ο Σβι Μιχάιλιουκ. Ένα πρόσωπο που απασχόλησε την καλοκαιρινή ελληνική επικαιρότητα, αλλά οι φήμες για την μεταγραφή του στην Ελλάδα έμειναν... φήμες. Στους Σέλτικς έχει ένα συμβόλαιο όχι πλήρως εγγυημένο, αλλά θα μετατραπεί σε τέτοιο. Διότι, είναι ένας παίκτης που από τον πάγκο μπορεί να δώσει αρκετούς πόντους. Αυτό έκανε και απέναντι στους Νικς. Έβαλε 15 πόντους με 3/7 τρίποντα, την ώρα βέβαια που η ομάδα της Νέας Υόρκης κατάφερνε να πάρει τη νίκη με 114-107, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιμάνιουελ Κουίκλι με 21 πόντους. 

Ο Ντόντσιτς επέστρεψε στη Μαδρίτη

Πολύ μακριά από το Τέξας, αλλά όχι στη Μέση Ανατολή (όπου έδωσε τα πρώτα του φιλικά στο Άμπου Ντάμπι) οι Ντάλας Μάβερικς συνεχίζουν την προετοιμασία τους μέσω αγώνων και βρίσκονται στη Μαδρίτη. Δηλαδή, σε ένα οικείο περιβάλλον για τον σούπερ σταρ τους, Λούκα Ντόντσιτς, αφού στη Ρεάλ ανέπτυξε το ταλέντο του και τα ένστικτά του πριν μεταφερθεί στο ΝΒΑ.

Το βράδυ της Τρίτης (10/10, 21:45, CosmoteSport 4) θα αντιμετωπίσει την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να έχει στο πλευρό του τον Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος θα ξεκουραστεί λόγω ενός πόνου που νοιώθει στη βουβωνική χώρα και δεν θέλει να πιεστεί. Γι' τον ίδιο λόγω άλλωστε δεν είχε παίξει ούτε στο δεύτερο ματς με τους Τίμπεργουλβς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.