Τζόρνταν, ΛεΜπρόν και τώρα... Ντόντσιτς - Οι μόνοι τρεις που κατάφεραν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα (vid)

Τζόρνταν, ΛεΜπρόν και τώρα... Ντόντσιτς - Οι μόνοι τρεις που κατάφεραν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:34 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 11.11.2023

Μετά τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν και το «φαινόμενο» ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο 24χρονος Σλοβένος σούπερ σταρ των Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, έγινε το τρίτος παίκτης στην ιστορία με τις περισσότερες «τριαντάρες» πριν καν γίνει 25 ετών.

Από το 1976, δηλαδή από τη στιγμή που το ΝΒΑ ενώθηκε με το ΑΒΑ και στις ΗΠΑ όλα τα αστέρια του μπάσκετ μαζεύτηκαν στον «μαγικό πλανήτη», η λίγκα συνέχισε να γνωρίζει μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ, παίκτες που έγιναν θρύλοι, που έκαναν απίστευτα πράγματα και εντυπωσίασαν τους πάντες. 

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναμφίβολα είναι οι δύο κορυφαίοι (ανάμεσα σε δεκάδες άλλους) και οι άνθρωποι που από το ξεκίνημα της καριέρας του έδειξαν τι πρόκειται να συμβεί. Ο Τζόρνταν μέχρι να κλείσει τα 25 του χρόνια είχε βάλει 52 φορές από 30 πόντους και πάνω. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος αγωνίζεται από τα 18 του στο κορυφαίο πρωτάθλημα και φέτος εμφανίστηκε σε αυτό για την 21η του σεζόν, μέχρι τα 25 του είχε βάλει 36 «τριαντάρες»

Τώρα, ήρθε να προστεθεί στη συγκεκριμένη λίστα και να γράψει το όνομά του επίσημα στα βιβλία της ιστορικής καταγραφής, ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο 24χρονος Σλοβένος, που τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/11) διέλυσε τους Λος Άντζελες Κλίπερς στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του in-season tournament κατέγραψε στη στατιστική του 44 πόντους

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανοίγει στην γενέτειρά του μουσείο για τον... εαυτό του
NBA

11:26 - 10.11.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανοίγει στην γενέτειρά του μουσείο για τον... εαυτό του

Στις 25 Νοεμβρίου, στο Άκρον του Οχάιο, γνωστό ως το μέρος που γεννήθηκε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το ίδρυμα του σούπερ σταρ του ΝΒΑ θα κάνει εγκαίνια στον χώρο που ορίζεται ως το «Μουσείο του Βασιλιά». Εκεί θα μπορούν οι φίλαθλοι και οι θαυμαστές του να δουν ενθύμια από την πορεία και τα κατορθώματα του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών!

Πράγμα που σημαίνει πως για 31η φορά έβαλε πάνω από 30 πόντους και πλέον βρίσκεται στην ελίτ μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.  Βέβαια, ο πρώτος απέχει πολύ, αλλά ο Ντόντσιτς θα κλείσει τα 25 στις 28 Φεβρουαρίου, άρα δεν αποκλείεται να περάσει τον ΛεΜπρόν. Απλώς θα χρειαστεί να βάλει άλλες πέντε φορές 30+ πόντους και μία ακόμα για να βρεθεί στο Νο 2 της σχετικής ιστορικές λίστας.