O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 80 triple double στην καριέρα του (vids)
i

Νίκολα Τζόκιτς / printscreen

O Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τα 80 triple double στην καριέρα του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:36 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 14.12.2022

Ο Σέρβος σεντερ καταδιώκει τον ΛεΜπρον Τζέιμς στη λίστα με τα triple double, ενώ οι δυο τους είναι οι μόνοι παίκτες τα τελευταία 25 χρόνια που έχουν φθάσει σε αγώνα τους 30+ πόντους, με 10+ ριμπάουντ, 10+ ασίστ και 4 μπλοκ.

Ήταν το τέταρτο triple double στη σεζόν που τρέχει και το 80ο της καριέρας του. Ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς στη νίκη της ομάδας του επί των Γιούτα Τζαζ τελείωσε το ματς με 31 πόντους, 12 ριμπάουντ και 14 ασίστ. 

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Σέρβος είχε και 4 μπλοκ. Αυτή η προσθήκη στη στατιστική του τον τοποθετεί μαζί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, στους μόνους παίκτες των τελευταίων 25 ετών στο ΝΒΑ που τελείωσαν ματς με 30+ πόντους και διψήφιο αριθμό σε άλλες δύο κατηγορίες τη στιγμή που είχαν και τέσσερις τάπες. 

Ο προπονητής του Μάικλ Μαλόουν υποκλίθηκε και εξήγησε αυτό που βλέπουμε κάθε φορά που εμφανίζονται οι Νάγκετς. «Αν η άμυνα δεν στείλει βοήθεια πάνω του, θα σκοράρει», είπε ο Μαλόουν. «Αν στείλει δεύτερο παίκτη τότε θα βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη του, το ερώτημα είναι: Θα βάλουμε τα ελεύθερα σουτ; Αν τα βάλουμε θα νικήσουμε», κατέληξε. Οπως έκαναν με τους Τζαζ. 

Όσον αφορά στη λίστα με τους εν ενεργεία παίκτες με τα περισσότερα triple-double ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 194 δεν έχει ακόμα ανταγωνισμό για την πρώτη θέση. 

Ο Γιόκιτς όμως, με τα 80 καταδιώκει τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος έχει 105 στο σύνολο της εικοσαετούς καριέρας του. Και συνεχίζει…