«Τρελάθηκε» ο Σμαρτ με σφύριγμα εις βάρος των Σέλτικς: «Είναι μαλ...α» (vid)

Μάρκους Σμαρτ

«Τρελάθηκε» ο Σμαρτ με σφύριγμα εις βάρος των Σέλτικς: «Είναι μαλ...α» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:14 - 24.05.2023

Ποιος είδε τον Μάρκους Σμαρτ και δεν τον φοβήθηκε στο Game 4 της σειράς των τελικών της Ανατολής, με τον αρχηγό των Μπόστον Σέλτικς να ξεσπά κατά των διαιτητών για μία απόφασή τους.

Οι Μπόστον Σέλτικς έμειναν «ζωντανοί» στη σειρά των τελικών της Ανατολής απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, επικρατώντας στο καθοριστικό Game 4 της σειράς στην Φλόριντα. Το παιχνίδι ήταν win or go home για την ομάδα της Μασαχουσέτης, η οποία βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και ήθελε μόνο ένα αποτέλεσμα.

Αυτό κατάφερε να το πάρει, χάρη σε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες του Τζόε Μαζούλα κυριάρχησαν, έφεραν την αναμέτρηση στα μέτρα τους και διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους, βγάζοντας μεγάλα σουτ σε τρίτη και τέταρτη περίοδο.

«Μην μας αφήσετε να κερδίσουμε απόψε»: Οι Σέλτικς πάνε να κάνουν αυτό που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία των πλέι οφ
NBA

08:34 - 24.05.2023

«Μην μας αφήσετε να κερδίσουμε απόψε»: Οι Σέλτικς πάνε να κάνουν αυτό που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία των πλέι οφ

Την πιο κρίσιμη στιγμή έδειξαν χαρακτήρα και έμειναν «ζωντανοί». Οι Μπόστον Σέλτικς μείωσαν σε 3-1 τη σειρά κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, όμως ο στόχος τους είναι πιο μεγάλος και... ιστορικός.

Το «πρέπει» του αγώνα ήταν μεγάλο, άρα κάθε ομάδα ήθελε να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της. Αυτό επιχείρησε και ο Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός transition παιχνιδιού έσπρωξε τον Τζέισον Τέιτουμ, ο οποίος με τη σειρά του χτύπησε τον Μαξ Στρους.

Οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στους γηπεδούχους, με την απόφαση να προκαλεί την άμεση αντίδραση του Μάρκους Σμαρτ. Ο αρχηγός των Σέλτικς αντέδρασε, μαζί με τον Τέιτουμ, λέγοντας προς τους διαιτητές «πώς γίνεται να μην είναι δική μας κατοχή;», για να ανεβάσει συνέχεια τον τόνο «Πού είναι το σφύριγμα; Είναι μαλ..α. Άντε γαμ...»

Όπως φαίνεται στο ριπλέι και παρά τις εξηγήσεις του Μπάτλερ πως «δεν έσπρωξα κανέναν», οι αντιδράσεις των παικτών των Σέλτικς ήτνα απόλυτα δικαιολογημένες, με τον Jimmy Buckets να είναι αυτός που έσπρωξε τον Τέιτουμ προς τον Στρους έστω και ύπουλα.