Οι Σίξερς περίμεναν την αντίδραση του Χάρντεν - Παίκτες και συμπαίκτες στηρίζουν τον «Μούσια»

Ντάριλ Μόρεϊ, Τζέιμς Χάρντεν

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Οι Σίξερς περίμεναν την αντίδραση του Χάρντεν - Παίκτες και συμπαίκτες στηρίζουν τον «Μούσια»

Γιώργος Γαβριλάκης 19:14 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 15.08.2023

Η απόφαση των Σίξερς να μην συνεχίσουν τις συζητήσεις για ανταλλαγή του Χάρντεν -παρά την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών- έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση στη Φιλαδέλφεια. Ο «Μούσιας» γκρινιάζει, ο Πι Τζέι Τάκερ τον στηρίζει και ο Τζοέλ Εμπίντ απορεί με την κατάσταση και μάλλον προβλέπει ως δυσοίωνο το μέλλον της ομάδας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Τζέιμς Χάρντεν (στα μέσα της προηγούμενης σεζόν 2021-22) μεταφέρθηκε από το Μπρούκλιν στη Φιλαδέλφεια, με ανταλλαγή, είχε να κάνει με τη στενή και καλή του σχέση με τον Ντάριλ Μόρεϊ. Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στο Χιούστον, είχαν καλή επαγγελματική συνεργασία και μια κάποια συναισθηματική σύνδεση. Τώρα τίποτα δεν υπάρχει ανάμεσά τους! 

Ο 34χρονος σούπερ σταρ και ο άνθρωπος που διαχειρίζεται διοικητικά το αγωνιστικό κομμάτι των Σίξερς δεν γίνεται να συνεργαστούν ξανά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο πρώτος εξήγησε δημοσίως πως ο δεύτερος «είναι ένας ψεύτης και με ψεύτες δεν συνεργάζομαι». 

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάρντεν είχε ζητήσει ανταλλαγή, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ομάδα και η συμφωνία ήταν να ενεργοποιήσει την option για άλλον έναν χρόνο συνεργασίας (έναντι 35,6 εκατομμυρίων δολαρίων) με την προϋπόθεση να τον δώσουν με trade σε άλλον οργανισμό. 

Συζήτησαν για τους επιθυμητούς προορισμούς, οι Κλίπερς του Λος Άντζελες ήταν η πρώτη επιλογή του παίκτη, αλλά όταν ο Μόρεϊ και οι Σίξερς είδαν πως κανένας σε ολόκληρη τη λίγκα δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει έναν παίκτη επιπέδου All-Star για να πάρει τον Χάρντεν, άλλαξαν το πλάνο. Σταμάτησαν τις συζητήσεις με άλλους οργανισμούς και απλώς αποφάσισαν να τον κρατήσουν. 

Αυτό εκνεύρισε τον Χάρντεν και ο εκνευρισμός του θεωρείται δικαιολογημένος από άλλους παίκτες του ΝΒΑ που ρωτήθηκαν για το ζήτημα που έχει προκύψει. Ο πρώην παίκτης των Σίξερς, Ντάνι Γκριν, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος, θεώρησε πως ο Μόρεϊ έκανε... φάουλ. «Αν έχει δώσει μία υπόσχεση και έχεις κάνει μία συμφωνία δεν μπορεί να την καταργείς με αυτόν τον τρόπο», είπε και εξήγησε πως «πάντα είμαι με την πλευρά του παίκτη. Όχι γιατί είμαι παίκτης, αλλά γιατί πιστεύω ότι ο Τζέιμς δεν έχει άδικο». 

Xαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση ενός συμπαίκτη του Χάρντεν στη Φιλαδέλφεια, αλλά και επιστήθιου φίλου του. Ο Πι Τζέι Τάκερ με τον τρόπο του και μία ιδιαίτερη ανάρτηση στο Instagram έδειξε την στήριξή του στον «Μούσια» και τον προβληματισμό του για την ομάδα τους. «Δεν κάνω ακροβατικά, ούτε κωλοτούμπες με τα αδέλφια μου», έγραψε.  

Τώρα, αν συμπεριλάβουμε στην ιστορία και τις... απορίες του Τζοέλ Εμπίντ, οι Σίξερς βρίσκονται σε κρίση και από εκεί που σκέφτονταν να προετοιμαστούν για μία σεζόν με όνειρο και στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τώρα εμφανίζουν εικόνα... διάλυσης.