Τα δύο ζευγάρια της Ανατολής και η αναμονή του Μιλγουόκι - Η Δύση έχει ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Τα δύο ζευγάρια της Ανατολής και η αναμονή του Μιλγουόκι - Η Δύση έχει ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς

Γιώργος Γαβριλάκης 12:28 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 08.04.2023

Οι Μπακς του Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των play offs ή τον ηττημένο του Μαϊάμι-Ατλάντα, ή τον νικητή του Τορόντο-Σικάγο. Οι Σίξερς θα βρεθούν με τους Νετς και οι Καβαλίερς με τους Νικς, την ίδια ώρα που στη Δύση οι μάχες των Ουόριορς, Κλίπερς, Λέικερς και Πέλικανς συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το πρώτο ζευγάρι των play offs που προέκυψε φέτος ήταν αυτό των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους Νιου Γιορκ Νικς. Οι Ιππότες προκρίθηκαν στην post season για πρώτη φορά στην μετά-ΛεΜπρόν εποχή και η πρώτη σεζόν του Ντόνοβαν Μίτσελ στο Οχάιο θεωρείται ήδη επιτυχημένη. 

Βέβαια, οι Καβς σκοπεύουν να ανεβάσουν τον πήχη τους. Τερμάτισαν τέταρτοι στην ανατολική περιφέρεια και αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Νικς, που ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο έχοντας εδώ και μέρες εξασφαλίσει το Νο 5 της κατάταξης. Η συγκεκριμένη μονομαχία αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον και δεν υπάρχει φαβορί. 

Από την άλλη, οι Φιλαδέλφεια Σίξερς τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/4) μέσω της εξέλιξης των αγώνων έμαθαν τον αντίπαλό τους και αυτός είναι οι Μπρούκλιν Νετς, που νίκησαν τους Ορλάντο Μάτζικ την ώρα που οι Μαϊάμι Χιτ έχαναν στην Ουάσιγκτον. 

Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα από την πόλη της Αδελφική Αγάπης με τον Τζοέλ Εμπίντ και τον Τζέιμς Χάρντεν να θέλουν να ξεμπερδέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τη συγκεκριμένη σειρά, έτσι ώστε να διατηρηθούν... φρέσκοι για τους ημιτελικούς. Εκεί όπου θα συναντήσουν τους  Σέλτικς ή την ομάδα που θα προκύψει από τα play in και θα αντιμετωπίσει τη Βοστώνη στον πρώτο γύρο. 

Μπακς και Σέλτικς περιμένουν αντίπαλο

Από τη διαδικασία του play in tournament θα προκύψει ο αντίπαλος των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον πρώτο γύρο των play offs της ανατολικής περιφέρειας. Και των Μπόστον Σέλτικς που τερμάτισαν δεύτεροι. 

Οι δύο τελευταίες θέσεις που θα συμπληρώσουν την οκτάδα που θα παλέψει στην post season με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αποφασιστούν έπειτα από μία μίνι σειρά αναμετρήσεων. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία και οι τρεις ομάδες του Τέξας έμειναν εκτός play offs - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ
NBA

08:59 - 08.04.2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία και οι τρεις ομάδες του Τέξας έμειναν εκτός play offs - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Οι Σπερς και οι Ρόκετς δεν διεκδίκησαν καν τη θέση τους στα φετινά play offs, αλλά και οι Μάβερικς που τη διεκδίκησαν... απέτυχαν. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1980 που το Τέξας εμφανίζεται με τρεις ομάδες στο ΝΒΑ, καμία από αυτές δεν θα εκπροσωπήσει την πολιτεία στην post season.

Οι Μαϊάμι Χιτ θα αντιμετωπίσουν τους Ατλάντα Χοκς και ο νικητής της αναμέτρησης θα συναντήσει στον πρώτο γύρο τους Σέλτικς του Τζέισον Τέιτουμ και του Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος αν και χτύπησε στο χέρι την ώρα που πότιζε τα λουλούδια θα αγωνιστεί κανονικά όταν αρχίσει η δράση.

Όποιος χάσει το συγκεκριμένο ματς (Χιτ ή Χοκς), θα έχει άλλη μία ευκαιρία όταν θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού των Τορόντο Ράπτορς με τους Σικάγο Μπουλς. Άρα οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν στο ξεκίνημα των play offs είτε τον χαμένο του Μαϊάμι-Ατλάντα, είτε τον νικητή του Τορόντο-Σικάγο. 

Οι εκκρεμότητες της... άγριας Δύσης

Κατ' αρχάς οι Ντένβερ Νάγκετς είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της περιφέρειας. Αυτό έχει κατοχυρωθεί εδώ και μέρες, ενώ το ίδιο δεδομένο είναι το Νο 2 των Μέμφις Γκρίζλις, το Νο3 των Σακραμέντο Κινγκς και το Νο 4 των Φοίνιξ Σανς. Κανένας όμως, από αυτούς δεν ξέρει ποιον θα βρει απέναντί του στα Play offs. Ούτε μπορεί να φανταστεί. 

Διότι, αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι πέμπτοι και αν παραμείνουν εκεί θα συναντηθούν με τους Φοίνιξ Σανς του πρώην σταρ τους, Κέβιν Ντουράντ. Μία τέτοια μονομαχία θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι και σίγουρο πως θα συναντηθούν. 

Οι Πολεμιστές δεν έχουν καν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα play offs, ούτε οι Λ.Α. Κλίπερς που βρίσκονται στο Νο 6. 

Οι Λ.Α. Λέικερς και οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς που τους ακολουθούν έχουν ελπίδες την τελευταία μέρα δράσης (από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου) να «κλέψουν» τις θέσεις. Οπότε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη Δύση. 

Το τελευταίο διήμερο της κανονικής περιόδου

Σάββατο 8 Απριλίου

10:30 / Γιούτα Τζαζ - Ντένβερ Νάγκετς
11:00 / Λ.Α. Κλίπερς - Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
11:00 / Σαν Αντόνιο Σπερς - Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Κυριακή 9 Απριλίου

20:00 / Μπόστον Σέλτικς - Ατλάντα Χοκς
20:00 / Σικάγο Μπουλς - Ντιτρόιτ Πίστονς
20:00 / Κλίβελαντ Καβαλίερς - Σάρλοτ Χόρνετς
20:00 / Μαϊάμι Χιτ - Ορλάντο Μάτζικ
20:00 / Μπρούκλιν Νετς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
20:00 / Νιου Γιορκ Νικς - Ιντιάνα Πέισερς
20:00 / Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Χιούστον Ρόκετς
20:00 / Τορόντο Ράπτορς - Μιλγουόκι Μπακς
22:30 / Ντάλας Μάβερικς - Σαν Αντόνιο Σπερς
22:30 / Ντένβερ Νάγκετς - Σακραμέντο Κινγκς 
22:30 / Λ.Α. Λέικερς - Γιούτα Τζαζ
22:30 / Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
22:30 / Φοίνιξ Σανς - Λ.Α. Κλίπερς
22:30 / Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Η κατάταξη

Tags: