Για πρώτη φορά στην ιστορία και οι τρεις ομάδες του Τέξας έμειναν εκτός play offs - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ
i

Ίρβινγκ & Ντόντσιτς / © Ron Jenkins/Getty Images

Για πρώτη φορά στην ιστορία και οι τρεις ομάδες του Τέξας έμειναν εκτός play offs - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:59 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 08.04.2023

Οι Σπερς και οι Ρόκετς δεν διεκδίκησαν καν τη θέση τους στα φετινά play offs, αλλά και οι Μάβερικς που τη διεκδίκησαν... απέτυχαν. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1980 που το Τέξας εμφανίζεται με τρεις ομάδες στο ΝΒΑ, καμία από αυτές δεν θα εκπροσωπήσει την πολιτεία στην post season.

Την τελευταία φορά που ομάδα του Τέξας κατέκτησε τον τίτλο ήταν το 2014. Τότε, οι Σπερς του Σαν Αντόνιο (με Τιμ Ντάνκαν, Μανού Τζινόμπιλι και Τόνι Πάρκερ) είχαν νικήσει στους τελικούς τους Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Τα Σπυρούνια είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της πολιτείας με πέντε κατακτήσεις, που βέβαια έχει συνολικά μεγάλες και λαμπερές αναμνήσεις από το παρελθόν. Ο Ντιρκ Νοβίτζκι το 2011 είχε οδηγήσει τους Μάβερικς του Ντάλας στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Και πάλι με αντίπαλο του Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Όσον αφορά τον τρίτο οργανισμό του Τέξας, τους Χιούστον Ρόκετς, ναι μεν έχουν πολύ καιρό να πρωταγωνιστήσουν, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του '90 είχαν κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον θρυλικό Χακίμ Ολάζουον. Μία το 1994 στους τελικούς με τους Νιου Γιορκ Νικς και άλλη μία την αμέσως επόμενη χρονιά κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ του Σακίλ Ο'Νιλ και του Πένι Χάρνταγουεϊ. 

Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»
NBA

11:09 - 06.04.2023

Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»

Οι Μάβερικς θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά ο καημός του ιδιοκτήτη Μαρκ Κιούμπαν είναι η παραμονή του Λούκα Ντόντσιτς στο Ντάλας εφόρου καριέρας και αντιλαμβάνεται ότι αν δεν πάρουν οι Καουμπόηδες πρωτάθλημα μέχρι το 2026, ο Σλοβένος θα βγάλει... φτερά!

Φέτος είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ, από το 1980 όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Μάβερικς και το Τέξας απέκτησε τρεις ομάδες, που καμία από τις τρεις δεν θα αγωνιστεί στα play offs. Κι αν για τους Ρόκετς και τους Σπερς ήταν δεδομένη η αποτυχία τους από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου οι Καουμπόηδες του Ντόντσιτς και του Ίρβινγκ μάλλον θα πάρουν το βραβείο «Χρυσό Βατόμουρο της χρονιάς». 

H ήττα τους από τους Σικάγο Μπουλς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/4) ολοκλήρωσε την αποτυχία, σε ένα πολύ παράξενο παιχνίδι που όπως με το τρόπο του εξήγησε ο κόουτς Τζέισον Κιντ η ήττα ήταν... προαποφασισμένη. «Τα αφεντικά έχουν δώσει οδηγίες και εμείς πρέπει να τις ακολουθήσουμε», είπε χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες, αλλά η ουσία ήταν πως ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς έπαιξε μόνο στην πρώτη περίοδο. Και αυτό (μόνο και μόνο) επειδή στο γήπεδο υπήρχε ένα γκρουπ Σλοβένων που είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό την παρουσία του στο Ντάλας για να δουν τον συμπατριώτη τους να αγωνίζεται. Και δεν ήθελε να τους χαλάσει τη μέρα... 

Οι Θάντερ «κλείδωσαν» τη συμμετοχή τους στo play in

H Οκλαχόμα άξιζε αυτό που... κατάφερε. Και το έργο της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, απλώς στο τελευταίο ματς της χρονιάς δεν θα έχει άγχος. Η ήττα των Ντάλας Μάβερικς επί τους Σικάγο Μπουλς τους επέτρεψε να κατοχυρώσουν τη δέκατη θέση της Δύσης, δηλαδή το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο play in tournament που θα καθορίσει τα δύο τελευταία εισιτήρια για την post season της περιφέρειας. 

Εκεί ακόμα δεν ξέρουν με ποιον θα παίξουν και ποια θα είναι η διαδρομή τους, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή της δράσης (από τα ξημερώματα της Κυριακής 9/4 μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας) οι Κλίπερς και οι Ουόριορς θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στην πρώτη εξάδα, ενώ οι Λέικερς και οι Πελικανς θα... πιέσουν μπας και αποφύγουν τη διαδικασία του play in. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Σαββάτου (8/4)

Ιντιάνα Πέισερς - Ντιτρόιτ Πίστονς: 115-122
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Μαϊάμι Χιτ: 114-108
Σάρλοτ Χόρνετς - Χιούστον Ρόκετς: 109-112
Ατλάντα Χοκς - Φιλαδέλφεια Σίξερς: 131-136
Μπόστον Σέλτικς - Τορόντο Ράπτορς: 121-102
Μπρούκλιν Νετς - Ορλάντο Μάτζικ: 101-84
Νιού Ορλίνς Πέλικανς - Νιου Γιορκ Νικς: 113-105
Μιλγουόκι Μπακς - Μέμφις Γκρίζλις: 114-137
Ντάλας Μάβερικς - Σικάγο Μπουλς: 112-115
Σακραμέντο Κινγκς - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: 97-119
Λ.Α. Λέικερς - Φοίνιξ Σανς: 121-107

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή