Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»

Λούκα Ντόντσιτς, Μαρκ Κιούμπαν

i

© photo by Tom Pennington / Getty Images / Ideal Images

Μαρκ Κιούμπαν: «Θέλω ο Ντόντσιτς να μείνει για πάντα στο Ντάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε το Μιλγουόκι για τον Γιάννη»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 06.04.2023

Οι Μάβερικς θέλουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά ο καημός του ιδιοκτήτη Μαρκ Κιούμπαν είναι η παραμονή του Λούκα Ντόντσιτς στο Ντάλας εφόρου καριέρας και αντιλαμβάνεται ότι αν δεν πάρουν οι Καουμπόηδες πρωτάθλημα μέχρι το 2026, ο Σλοβένος θα βγάλει... φτερά!

O Μαρκ Κιούμπαν είναι ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς και πέραν αυτού είναι ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με μεγάλο πάθος για την ομάδα του (τις μετοχές της οποίας απέκτησε το 2000) και τους παίκτες του. 

Είναι επίσης και τηλεοπτική περσόνα και γενικά έναν λαλίστατος άνθρωπος. Η παρουσία του στο γήπεδο θυμίζει... ανατολίτη πρόεδρο που φωνάζει και διαμαρτύρεται, ενώ ποτέ δεν έχει φοβηθεί να πει την άποψή του -όποια κι αν είναι αυτή. 

H επίδοση της τριάδας των Κουίκλι, Γκράιμς και Τόπιν που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία (vid)
NBA

09:35 - 06.04.2023

H επίδοση της τριάδας των Κουίκλι, Γκράιμς και Τόπιν που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην ιστορία (vid)

Οι τρεις νεαροί παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς (Ιμάνιουελ Κουίκλι, Κουεντίν Γκράιμς και Όμπι Τόπιν) έγιναν οι πρώτοι τρεις όλων των εποχών που στο ίδιο ματς κατάφεραν να βάλουν 30 ή και περισσότερους πόντους, ευστοχώντας σε πέντε τρίποντα ο καθένας

Τώρα, τον απασχολεί η... αποτυχία των Μάβερικς, αν και όπως θυμίζει «δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας ακόμα», αλλά αναγνωρίζει ότι είναι ελάχιστες. Γι' αυτό και ταυτόχρονα με την τρέχουσα σεζόν σκέφτεται και την επόμενη. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Κάιρι Ίρβινγκ και να συνεχιστεί το πείραμα του ζευγαρώματος με τον Λούκα Ντόντσιτς

Ο μεγάλος του καημός όμως, είναι ο Σλοβένος, που θα ήθελε ιδανικά να συνεργαστεί μαζί του μέχρι το τέλος της καριέρας του και να τον δει να μακροημερεύει στο Ντάλας. Να κάνει δηλαδή, το ίδιο που κατάφερε με τον Ντιρκ Νοβίτζκι που τον απέκτησαν (μέσω των Μιλγουόκι Μπακς) στο Draft του 1998 και τον αποχαιρέτησαν το 2019 όταν αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ. «Για να γίνει αυτό και στην περίπτωση του Λούκα, θα πρέπει να του προσφέρουμε κι εμείς κάτι», είπε και δεν εννοούσε μόνο το χρηματικό κομμάτι. «Πρέπει να πάρουμε πρωτάθλημα», εξήγησε και προφανώς δεν αναφερόταν σε αυτή τη σεζόν. 

Ο Ντόντσιτς έχει συμβόλαιο με τους Μάβερικς μέχρι και το 2026 και θεωρεί πως αν μέχρι τότε δεν έχει φορέσει ένα δακτυλίδι, τότε ίσως αποχωρήσει. Ίσως ζητήσει να φύγει και νωρίτερα. Μάλιστα, την ιστορία αυτή τη συγκρίνει με αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς. «Μέχρι πριν πάρει πρωτάθλημα ο Γιάννης, όλοι έλεγαν ότι θα φύγει όταν τελειώσει το συμβόλαιό του», θυμήθηκε ο Κιούμπαν και κατέληξε: «Όταν όμως πήρε το πρωτάθλημα όλα σταμάτησαν. Ένας τίτλος τα γιατρεύει όλα».