Οι Κλίπερς πήραν το πλεονέκτημα μετά την 11η διαδοχική νίκη τους επί των Λέικερς (vid)

Κουάι Λέοναρντ

i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Οι Κλίπερς πήραν το πλεονέκτημα μετά την 11η διαδοχική νίκη τους επί των Λέικερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:59 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:02 - 06.04.2023

Τους έχουν πάρει τον... αέρα και δίχως τις υπηρεσίες του Πολ Τζορτζ, αλλά με τους Νόρμαν Πάουελ και Κουάι Λέοναρντ να ηγούνται οι Κλίπερς νίκησαν (125-118) τους Λέικερς και έβαλαν πίεση στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του.

Το ντέρμπι του Λ.Α. δεν είχε μόνο τοπικό ενδιαφέρον και τοπικό χαρακτήρα. Στο παρκέ της Crypto Arena που... μοιράζονται οι δύο ομάδες του της πόλης διεκδικούσαν ουσιαστικά ένα από τα τελευταία εισιτήριο που προσφέρουν απευθείας πτήση στα play offs. 

Και αυτό το πλεονέκτημα πλέον βρίσκεται στα χέρια των Κλίπερς, που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νόρμαν Πάουερ πήραν τη νίκη με 125-118 και έβαλαν σε μειονεκτική θέση τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την παρέα του. Οι Λιμνάνθρωποι έχουν εξασφαλισμένη θέση στα play in, αλλά το τελευταίο διάστημα έκαναν μία κούρσα με προοπτική να βρεθούν στην πρώτη εξάδα. 

Αυτή που συμπληρώνουν πλέον οι Κλίπερς με ρεκόρ 42-39, δηλαδή έχοντας μία νίκη παραπάνω και μία ήττα λιγότεροι από τους συντοπίτες τους. Μάλιστα, το αβαντάζ τους αυτό προέκυψε μετά την ενδέκατη διαδοχική τους νίκη απέναντι στους Λέικερς. 

Τα highlights της νίκης των Μπακς που τους έδωσε οριστικά το Νο 1 της κατάταξης (vid)
NBA

06:15 - 06.04.2023

Τα highlights της νίκης των Μπακς που τους έδωσε οριστικά το Νο 1 της κατάταξης (vid)

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και με τον Κρις Μίντλετον να εγκαταλείπει στο ξεκίνημα, οι Πόρτις, Λόπεζ και Χόλιντεϊ προστάτευσαν τους Μιλγουόκι Μπακς και τους οδήγησαν στην επικράτηση με 105-93 επί των Σικάγο Μπουλς.

Για να δημιουργηθεί αυτή η συνθήκη ο Πάουελ πήρε... φωτιά και έβαλε 27 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Κουάι Λέοναρντ με 25 πόντους ήταν επίσης καθοριστικός. Από την άλλη πλευρά οι Λέικερς είδαν τον ΛεΜπρόν να κάνε ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί στο μίνι τουρνουά που θα κρίνει τις θέσεις 7-8 της δυτικής περιφέρειας. Είχε 33 πόντους με 13/20 σουτ (εκ των οποίων 4/6 τρίποντα), μάζεψε 8 ριμπάουντ, έδωσε 7 ασίστ, ο Όστιν Ριβς τον... ακολούθησε (20 πόντοι), αλλά κάτι χρειάζονταν ακόμα που δεν το βρήκαν. 

Ο Άντονι Ντέιβις έμεινε στους 17 πόντους (είχε και 11 ριμπάουντ), ενώ ο ΝτιΆντζελο Ράσελ είχε 15. Αν πάντως, Κλίπερς χάσουν τα δύο ματς που τους απομένουν και οι Λέικερς να νικήσουν, τότε ίσως γίνει η... κλοπή του αιώνα. 

Για τους Κλίπερς πάντως, που η πορεία στην κανονική περίοδο ολοκληρώνεται χωρίς τον τραυματία Πολ Τζορτζ (και ελπίζουν σύντομα να τον έχουν μαζί τους) η σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές, αλλά ολοκληρώνεται με... ζόρι. Η προσθήκη του Ράσελ Ουέστμπρουκ έδωσε ενδιαφέρον, αλλά όχι μεγάλη ουσία και σταθερότητα σε αγωνιστικό επίπεδο. Ξεκίνησε τη χρονιά του από τους Λέικερς και τώρα που τους συνάντησε ναι μεν πανηγύρισε την επικράτηση, αλλά δεν ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά. Είχε 14 πόντους, 4 ασίστ και 3 λάθη σε 21 λεπτά συμμετοχής, τη στιγμή που μοιράζεται τον ρόλο του με τους Τέρενς Μαν και Μπόουνς Χάιλαντ.