Παράταση... ζωής για το Ντάλας, Ίρβινγκ και Ντόντσιτς οδήγησαν τους Μάβερικς στη νίκη επί των Κινγκς (vids)

Καϊρί Ίρβινγκ, Λούκα Ντόντσιτς

i

© photo by Sam Hodde / Getty Images / Ideal Images

Παράταση... ζωής για το Ντάλας, Ίρβινγκ και Ντόντσιτς οδήγησαν τους Μάβερικς στη νίκη επί των Κινγκς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:37 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:40 - 06.04.2023

Οι Μάβερικς νίκησαν (123-119) τους Κινγκς με τον Κάιρι Ίρβινγκ να βάζει 25 από τους 31 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τον Λούκα Ντόντσιτς να προσφέρει 29 πόντους και 10 ριμπάουντ. Οι Καουμπόηδες του Ντάλας έχουν δύο παιχνίδια μπροστά τους και περιμένουν... στραβοπάτημα των Θάντερ για να τους «κλέψουν» τη θέση στα play in.

Παρόλη τη γκρίνια και φυσικά την ανασφάλεια οι Ντάλας Μάβερικς νίκησαν τους Σακραμέντο Κινγκς με 123-119 και διατήρησαν τις μαθηματικές τους ελπίδες για πρόκριση στo play in tournament -από το οποίο θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις της περιφέρειας που θα συμπληρώσουν την οκτάδα των play offs. 

O Λούκα Ντόντσιτς εξήγησε πριν διογκωθεί η φήμη ότι τα... παρατάει και πως δεν θα αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια πως «όσο έχουμε ελπίδες θα αγωνίζομαι» και απέναντι στους Καλιφορνέζους είχε 29 πόντους και 10 ριμπάουντ. Βέβαια, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κάιρι Ίρβινγκ

H κορυφή κατακτήθηκε για τους Μπακς με τη νίκη επί των Μπουλς, χωρίς την παρουσία του Γιάννη (vid)
NBA

06:02 - 06.04.2023

H κορυφή κατακτήθηκε για τους Μπακς με τη νίκη επί των Μπουλς, χωρίς την παρουσία του Γιάννη (vid)

Το Μιλγουόκι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει ρεπό και τον Κρις Μίντλετον να τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα, νίκησε με 105-92 τους Μπουλς και «κλείδωσε» το Νο 1 της κατάταξης σε Δύση και Ανατολή.

Σταμάτησε στους 31 πόντους, ενώ είχε συμπληρώσει το πρώτο ημίχρονο με μόλις 6. Πράγμα που σημαίνει ότι έβαλε 25 πόντους στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και αυτοί ήταν που έκαναν τη διαφορά. 

Πλέον, οι Καουμπόηδες έφθασαν τις 38 νίκες (έχουν και 42 ήττες) και ουσιαστικά περιμένουν το... στραβοπάτημα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Αυτούς θα κυνηγήσουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας και απομένουν δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το πρώτο... στάδιο. 

Οι Τεξανοί έχουν μπροστά τους τα παιχνίδια με τους Σικάγο Μπουλς και τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ οι Θάντερ αυτά με τους Γιούτα Τζαζ και Μέμφις Γκρίζλις. Η ομάδα της Οκλαχόμα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, οπότε το Ντάλας χρειάζεται μία νίκη παραπάνω.