Ο Κάιρι Ίρβινγκ σκέφτεται από τώρα την ελεύθερη αγορά περισσότερο απ' ότι τους Μάβερικς

Κάιρι Ίρβινγκ

i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Ο Κάιρι Ίρβινγκ σκέφτεται από τώρα την ελεύθερη αγορά περισσότερο απ' ότι τους Μάβερικς

Γιώργος Γαβριλάκης 11:55 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 04.04.2023

Οι Ντάλας Μάβερικς παρά την φετινή τους... απογοητευτική εικόνα σκοπεύουν να προτείνουν νέο συμβόλαιο στον Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος -με τη σειρά του- δεν δείχνει να είναι και τόσο ταγμένος στο project των Τεξανών.

Τη μέρα που τον απέκτησαν, φαντάστηκαν πως με τον Κάιρι Ίρβινγκ στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς αύξησαν σημαντικά τις πιθανότητες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Μέσα στον πρώτο μήνα της νέας συνεργασίας οι Ντάλας Μάβερικς αντιλήφθηκαν πως απέχουν αρκετά από αυτό το επίπεδο σκέψης και τώρα είναι πολύ κοντά στον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βρίσκονται -αυτή τη στιγμή- στην 11η θέση της Δύσης και ο Κάιρι Ίρβινγκ τελικά δεν έδωσε την επιπλέον δύναμη που αναμενόταν όταν τον πρόσθεσαν στο ρόστερ τους στέλνοντας τους Σπένσερ Ντίνγουιντι και Ντόριαν Φίνι-Σμιθ στους Μπρούκλιν Νετς, που με τη σειρά τους διατηρούνται στις προνομιούχες θέσεις της Ανατολής.

Ο Ίρβινγκ, η μητέρα του ή η κοπέλα του είναι ο λόγος που ο Ντόντσιτς... υποφέρει;
NBA

15:00 - 27.03.2023

Ο Ίρβινγκ, η μητέρα του ή η κοπέλα του είναι ο λόγος που ο Ντόντσιτς... υποφέρει;

Το Ντάλας αγωνιστικά καταρρέει, οι ήττες είναι συνεχόμενες και βαριές, ο Ντόντσιτς δείχνει και λέει ότι δεν έχει διάθεση και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιο είναι το πρόβλημα. Η σχέση του με τον Κάιρι Ίρβινγκ, η δικαστική διαμάχη με τη μητέρα του και η σχέση του με τη Αναμαρία Γκολτές είναι κάποιοι από τους βασικούς πιθανούς λόγους που ο Σλοβένος δείχνει... υποτονικός.

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, θέλει να επιμείνει στην επένδυσή του. Από την πλευρά του θα ήθελε το συμβόλαιο του Ίρβινγκ, που εκπνέει στο τέλος της σεζόν να ανανεωθεί και να χτίσουν μία ομάδα που από του χρόνου κιόλας θα πρωταγωνιστήσει. Αλλαγές θα υπάρξουν, όπως πιθανότατα η αντικατάσταση του Τζέισον Κιντ στον πάγκο και μπορεί ο Λούκα Ντόντσιτς να ήθελε τον Πάμπλο Λάσο μαζί του στην Αμερική, αλλά αυτό (προφανώς) δεν θα συμβεί. 

Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο μυαλό των Τεξανών, αλλά όχι απαραίτητα και του Ίρβινγκ, ο οποίος παραμένει πιστός στις ιδέες του και στις... εμμονές του, αλλά δεν κάνει το ίδιο με τις ομάδες του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτή Κρις Χάινς από το Bleacher Report θεωρείται δεδομένο ότι ο 31χρονος σούπερ σταρ ως ελεύθερος το καλοκαίρι, πρώτα θα ακούσει όλες τις προτάσεις που θα προκύψουν από το σύνολο των ομάδων του ΝΒΑ και μετά θα αποφασίσει αν έχει μέλλον το Ντάλας ή θα επιλέξει πέμπτο προορισμό. 

Ξεκίνησε τη καριέρα του από το Κλίβελαντ, εκεί όπου το 2016 πήρε το πρωτάθλημα παρέα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (και τον Κέβιν Λοβ), το 2017 πήγε στη Βοστώνη για τους Σέλτικς, το 2019 στο Μπρούκλιν για τους Νετς, ενώ φέτος έχει αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια με τους Μάβερικς. Από αυτά, το Ντάλας κατάφερε να νικήσει μόλις στα εννέα και πλέον τρία ματς πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν ο... αποκλεισμός είναι κοντά. Βρίσκονται με μία ήττα παραπάνω από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που -αυτή τη στιγμή- συμπληρώνουν τις θέσεις των play in της περιφέρειας.