O Αντρέι Στογιάκοβιτς εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ, παρακολουθεί τον Ολυμπιακό και δεν έχει διαλέξει ακόμα αν θα παίξει στην εθνική της Ελλάδας ή της Σερβίας (vid)

Αντρέι Στογιάκοβιτς

i

© photo by Alex Bierens de Haan / Getty Images / Ideal Images

O Αντρέι Στογιάκοβιτς εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ, παρακολουθεί τον Ολυμπιακό και δεν έχει διαλέξει ακόμα αν θα παίξει στην εθνική της Ελλάδας ή της Σερβίας (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:10 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 04.04.2023

Ο 18χρονος γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς και της Αλέκας Καμηλά ετοιμάζεται για το Κολεγιακό πρωτάθλημα (με το Στάνφορντ), δηλώνει εντυπωσιασμένος με την πορεία του Ολυμπιακού και ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση για το ποια υπηκοότητά του θα επιλέξει όσον αφορά τη συμμετοχή του στις εθνικές ομάδες.

Ο Αντρέι γεννήθηκε πριν από 18 χρόνια στη Θεσσαλονίκη από πατέρα σούπερ σταρ του μπάσκετ και μητέρα σούπερ μοντέλο. Ο γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς και της Αλέκας Καμηλά έχει ξεκινήσει ήδη να εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ με το ταλέντο του στο γήπεδο. 

Η πορεία του στο πρωτάθλημα των High Schools τον έστειλε μέχρι το McDonald All-America, δηλαδή στη διοργάνωση που όλα τα αξιοσημείωτα ταλέντα των ΗΠΑ συναντιούνται. Ανάμεσά τους φέτος ήταν ο Αντρέι Στογιάκοβιτς και ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι

Ο Σερβοέλληνας φόργουορντ έχει επιλέξει το επόμενο βήμα της καριέρας του και αυτό αφορά την είσοδό του στο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα του Στάνφορντ, αν και οι προτάσεις που έχει δεχθεί είναι αρκετές και εντυπωσιακές από τα μεγαλύτερα Κολέγια της χώρας. 

Ρούμογλου: Από τον ΠΑΟΚ στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του ΝCAA (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

07:09 - 04.04.2023

Ρούμογλου: Από τον ΠΑΟΚ στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του ΝCAA (vids)

Ο Αποστόλης Ρούμογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Κατέκτησε την κορυφή με το Κονέκτικατ, κάτι που… πλησίασε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ το 2017 με το Όρεγκον, ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του βόλεϊ οι Xάκας και Μούχλιας είναι δις πρωταθλητές με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Δεν έχει επιλέξει όμως, ποια χώρα θα εκπροσωπήσει όταν έρθει η ώρα να γίνει διεθνής. Προς το παρόν, ως άνθρωπος «εκπροσωπώ και τις δύο χώρες και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό» είπε σε σέρβικα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, δήλωσε πως «προσπαθώ να παρακολουθώ αγώνες της Euroleague, αλλά λόγω της διαφοράς ώρας δεν είναι εύκολο. Έχω δει πάντως παιχνίδια του Ολυμπιακού και έχω να σημειώσω ότι παίζει εντυπωσιακά. Χαίρομαι που μία ελληνική ομάδα πηγαίνει τόσο καλά, όπως χαίρομαι και για τους συλλόγους της Σερβίας που έχουν καλή πορεία». 

Τέλος, μίλησε και για την επιρροή του πατέρα του στο παιχνίδι του, αν και πλέον «αν παίξουμε μονό θα τον νικήσω! Ίσως 11-3, άντε στη χειρότερη περίπτωση 11-4. Παραμένει σπουδαίος σουτέρ ο πατέρας μου και άμα ζεσταθεί τα βάζει όλα. Δεν μπορεί πλέον να τρέξει και να κουνηθεί στην ταχύτητά μου, οπότε θα προσπαθούσα να το εκμεταλλευτώ».