Το Κονέκτικατ κατέκτησε το Κολεγιακό πρωτάθλημα, ο Ρούμογλου έγραψε ιστορία (vid)

Το Κονέκτικατ κατέκτησε το Κολεγιακό πρωτάθλημα, ο Ρούμογλου έγραψε ιστορία (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:02 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:11 - 04.04.2023

Στον τελικό του NCAA το Κονέκτικατ του φοιτητή και αθλητή Αποστόλη Ρούμογλου νίκησε με 76-59 το Σαν Ντιέγκο Στέιτ και κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Ήταν η μέρα που η αγωνιστική δράση στο ΝΒΑ σταμάτησε διότι η Αμερική ασχολήθηκε με ένα από τα πιο… ισχυρά -σε πολλά επίπεδα- αθλητικά event της χρονιάς: Τον τελικό του Κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ, στο Χιούστον του Τέξας.

Εκεί όπου το Κονέκτικατ νίκησε με 76-59 το Σαν Ντιέγκο και βρέθηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μαζί του και ο Αποστόλης Ρούμογλου, ο 20χρονος γκαρντ από την Ξάνθη και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον τελικό, αλλά ως πρωτοετής ακολούθησε όλη την πορεία που έμεινε στην ιστορία. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα Χάσκι (όπως είναι το προσωνύμιο του Κονέκτικατ) ήταν ο Αντάμα Σανόγκο, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στον τελικό είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Τρίστεν Νιούτον με 19.

Ρούμογλου: Από τον ΠΑΟΚ στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του ΝCAA (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

07:09 - 04.04.2023

Ρούμογλου: Από τον ΠΑΟΚ στο Κονέκτικατ και από εκεί στην κορυφή του ΝCAA (vids)

Ο Αποστόλης Ρούμογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής. Κατέκτησε την κορυφή με το Κονέκτικατ, κάτι που… πλησίασε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ το 2017 με το Όρεγκον, ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του βόλεϊ οι Xάκας και Μούχλιας είναι δις πρωταθλητές με το Πανεπιστήμιο της Χαβάης.

Αυτό ήταν λοιπόν το πέμπτο πρωτάθλημα για το Κονέκτικατ (είχαν προηγηθεί του 1999, 2004, του 2011 με τον Κέμπα Ουόκερ και του 2014 με τον Σαμπάζ Νέιπιερ) στην έκτη συμμετοχή του σε Final Four.

Για το Σαν Ντιέγκο Στέιτ ήταν η πρώτη παρουσία τους σε τελικό και σε Final Four γενικότερα, έκαναν μια σπουδαία πορεία που ολοκληρώθηκε με ήττα.