Ο Έλληνας και οπαδός του Παναθηναϊκού Γιώργος Καρλάφτης έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Super Bowl (vids)
i

Γιώργος Καρλαύτης/©Photo by Michael Owens/Getty Images/Ideal Images

Ο Έλληνας και οπαδός του Παναθηναϊκού Γιώργος Καρλάφτης έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Super Bowl (vids)

Κώστας Τόπας 08:27 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 28.02.2023

Ιστορία έγραψε ο Γιώργος Καρλάφτης τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/02), καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε Super Bowl, στην πρώτη του χρονιά στην NFL.

Οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλάφτη ήταν οι μεγάλοι νικητές του Super Bowl, καθώς επικράτησαν των Philadelphia Eagles 38-35 μετά από ένα δραματικό τελικό.

Ο defensive end από την Αθήνα αγωνίζεται στους Kansas City Chiefs, έχοντας καταφέρει από την rookie season κιόλας να κάνει αισθητή την παρουσία του και τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/02) μάλιστα να κατακτήσει και το βαρύτιμο τρόπαιο του NFL απέναντι στους Philadelphia Eagles.

Ο Γιώργος Καρλάφτης δεν ξεχνάει την Ελλάδα και την αγαπημένη του ομάδα τον Παναθηναϊκό. Όταν ρωτήθηκε πριν το τελικό του Super Bowlm ποια ομάδα της Αθήνας υποστηρίζει (ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό), εκείνος δεν είχε παρά να πει την αλήθεια του.

«Παναθηναϊκός! Πάντα. Όλη μέρα. Θύρα 13, έλα φίλε. Τα πρώτα ρούχα που έβαλα όταν γεννήθηκα ήταν του Παναθηναϊκού. Πράσινο και άσπρο, φίλε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Καρλάφτης επιλέγει στο No30 του περσινού draft, μετά από την πολύ καλή παρουσία του στο Purdue, με την ιστορία του Έλληνα αθλητή να είναι εντυπωσιακή. Στην Αμερική τον παρομοιάζουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, γι' αυτό άλλωστε του έχει δοθεί το παρατσούκλι «Greek Freak».