Στην κορυφή του NFL οι Kansas City Chiefs του Καρλαύτη (vids)
i

Κάνσας Σίτι Τσιφς/©Photo by Gregory Shamus/Getty Images/Ideal Images

Στην κορυφή του NFL οι Kansas City Chiefs του Καρλαύτη (vids)

Κώστας Τόπας 08:18 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 13.02.2023

Οι Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη ήταν οι μεγάλοι νικητές του Super Bowl, καθώς επικράτησαν των Philadelphia Eagles 38-35 μετά από ένα δραματικό τελικό.

Επειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι Kansas City Chiefs του Έλληνα, Γιώργου Καρλαύτη επικράτησαν των Philadelphia Eagles 38-35 και κατέκτησαν το Super Bowl για τρίτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Super Bowl LVII κρίθηκε ουσιαστικά από ένα holding που σφυρίχτηκε στην άμυνα των Ιγκλς με το σκορ στο 35-35 και τους Τσιφς να είναι στο τρίτο down. Οι τελευταίοι μάλιστα  δε θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι εκεί δίχως τον συγκινητικό Μαχόουμς, ο οποίος αναδείχθηκε ο MVP του τελικού, χτύπησε ξανά στον τραυματισμένο του αστράγαλο, ωστόσο έπαιξε μέχρι το τέλος βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στον τίτλο.

Κατάφερε μάλιστα να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των quarterback που έχουν δύο τίτλους σε Super Bowl και ισάριθμους τίτλους MVP. Οι προηγούμενοι που το έχουν καταφέρει ήταν οι Πέιτον Μάνινγκ, Τζο Μοντάνα, Τομ Μπρέιντι και Τζόνι Ουνίτας. Ο Μαχόουμς βέβαια έγινε ο πρώτος που το κατάφερε πριν συμπληρώσει τα 30.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρλαύτης πρόσθεσε και εκείνος το όνομά του στη λίστα των Ελλήνων που έχουν κατακτήσει το Super Bowl. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι ότι κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη σπουδαία διάκριση, στην πρώτη του χρονιά στο NFL.