H κορυφή κατακτήθηκε για τους Μπακς με τη νίκη επί των Μπουλς, χωρίς την παρουσία του Γιάννη (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις

i

photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

H κορυφή κατακτήθηκε για τους Μπακς με τη νίκη επί των Μπουλς, χωρίς την παρουσία του Γιάννη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:02 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 06:03 - 06.04.2023

Το Μιλγουόκι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει ρεπό και τον Κρις Μίντλετον να τραυματίζεται στο ξεκίνημα του αγώνα, νίκησε με 105-92 τους Μπουλς και «κλείδωσε» το Νο 1 της κατάταξης σε Δύση και Ανατολή.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε μία ανάσα. Δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Μπουλς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.

Οι Μπόμπι Πόρτις, Μπρουκ Λόπεζ και Τζρου Χόλιντεϊ έκαναν την δουλειά σωστά και η νίκη επί των Σικάγο Μπουλς ήρθε με 105-92

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που οδήγησε τα Ελάφια και στην… μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου. Πλέον με 58-22 κι ενώ απομένουν άλλοι δύο αγώνες (με Γκρίζλις και Ράπτορς) για το τέλος της κανονικής διάρκειας το Μιλγουόκι δεν απειλείται. Οι Σέλτικς (55-25) θα είναι δεύτεροι και οι Σίξερς (52-27) τρίτοι στην Ανατολή, ενώ οι Νάγκετς που προπορεύονται στη Δύση (52-27) βρίσκονται επίσης σε απόσταση ασφαλείας. 

Άρα οι Μπακς θα εμφανιστούν χωρίς πίεση στα εναπομείναντα ματς και με το μυαλό τους στην υγεία των αθλητών τους. Διότι, ο Αντετοκούνμπο απλώς πήρε ρεπό για να ξεκουραστεί, αλλά πλέον πέραν των Γκρέισον Άλεν και Πατ Κόνατον, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προέκυψε και ο (νέος) τραυματισμός του Κρις Μίντλετον

Ο 32χρονος, ο οποίος φέτος έχει παίξει μόλις 32 ματς, χτύπησε στο ξεκίνημα το παιχνιδιού με τους Μπουλς. Συγκεκριμένα μετά από 8’24’’ συμμετοχής πάτησε άτσαλα και αποχώρησε με πόνους στο γόνατο. Άρα, υπάρχει μία δεδομένη ανησυχία, αν και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας στο πλαίσιο του αγώνα απέναντι στους Ταύρους λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο που περιόρισαν τις αρνητικές σκέψεις. 

Αντετοκούνμπο: «Είμαι πεινασμένος για τον τίτλο, αλλά στα play offs έχουμε πολλά τέρατα να αντιμετωπίσουμε»
NBA

07:24 - 05.04.2023

Αντετοκούνμπο: «Είμαι πεινασμένος για τον τίτλο, αλλά στα play offs έχουμε πολλά τέρατα να αντιμετωπίσουμε»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε τον μεγάλο του στόχο και την κάψα που έχει για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος, αλλά θύμισε πως στην Ανατολή «οι Σέλτικς, οι Σίξερς, οι Καβς και οι Νικς είναι... τέρατα και θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι».

Ο Πόρτις ήταν καταπληκτικός απέναντι στην πρώην ομάδα του και τελείωσε το ματς ως ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Είχε 27 πόντους με 6/9 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ. Ο Λόπεζ πρόσθεσε 26, ενώ ο Χόλιντεϊ και σκόραρε (20 πόντοι) και δημιουργούσε (15 ασίστ), τη στιγμή που ο Τζιβόν Κάρτερ πρόσθετε στη συλλογή άλλους 16 πόντους. 

Από την άλλη οι Μπουλς ήταν συμβιβασμένοι πως φέτος θα λάβουν μέρος στα play in και από εκεί θα διεκδικήσουν μία θέση στα play offs. Με ρεκόρ 38-42 απέφυγαν τον αποκλεισμό, αλλά δεν απέφυγαν την περιπέτεια για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην post season.