Ο Τζοέλ Εμπίντ έφθασε στα επίπεδα «Τσάμπερλεϊν» και ο κόουτς Ρίβερς θεωρεί πως η ιστορία τελείωσε: «Αυτός είναι ο MVP»

Ο Τζοέλ Εμπίντ έφθασε στα επίπεδα «Τσάμπερλεϊν» και ο κόουτς Ρίβερς θεωρεί πως η ιστορία τελείωσε: «Αυτός είναι ο MVP»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:20 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 05.04.2023

Ο Καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς, Τζοέλ Εμπίντ, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ (πρώτος ήταν Ουίλτ Τσάμπερλεϊν) που τελείωσε αγώνα με 50 πόντους, 10 ριμπάουντ 5 ασίστ και ποσοστό ευστοχίας στα σουτ άνω του 80%.

Τη μέρα που ο Γιόκιτς έκανε ένα από τα πιο ανούσια παιχνίδια του και οι Νάγκετς έχασαν από τους… αδύναμους Χιούστον Ρόκετς, ο Τζοέλ Εμπίντ πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία του ΝΒΑ. 

Έβαλε 52 πόντους αστοχώντας μόνο σε τέσσερις προσπάθειες. Είχε 20/24 σουτ, 12/13 ελεύθερες βολές, 13 ριμπάουντ 6 ασίστ, 2 μπλοκ και όλα αυτά απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Τους Μπόστον Σέλτικς τους οποίους οι Σίξερς με τον Καμερουνέζο να σαρώνει νίκησαν 103-101. 

To show του Αντετοκούνμπο στην Ουάσινγκτον και η 35η «τριπλή» βραδιά της καριέρας του (vid)
NBA

06:42 - 05.04.2023

To show του Αντετοκούνμπο στην Ουάσινγκτον και η 35η «τριπλή» βραδιά της καριέρας του (vid)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη των Μπακς στην Ουάσινγκτον και με αυτή του την επίδοση οδήγησε το Μιλγουόκι ένα βήμα πριν την κατάκτηση της πρωτιάς. Δείτε τις πιο λαμπερές στιγμές του αγώνα σε... σκηνοθεσία Greek Freak!

Με αυτή του την επίδοση ίσως έκανε ένα βήμα προς την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν που τόσο πολύ προσπαθεί να κατακτήσει τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Και που εκτός αυτού την τρέχουσα σεζόν διεκδικούν οι Νίκολα Γιόκιτς και Γιάννης Αντετοκούνμπο

Το θέμα είναι ότι με την επίδοσή του ο Εμπίντ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που ολοκλήρωσε παιχνίδι με 50 πόντους, 10 ριμπάουντ 5 ασίστ και σουτ 80%. Και ο πρώτος μετά τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. 

Μετά από αυτή του την εμφάνιση ο προπονητής του, Ντοκ Ρίβερς δήλωσε πως «σταματήστε να ψάχνετε τον MVP. Η κούρσα τελείωσε. Ο Εμπίντ είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος» και το απέδειξε κόντρα στους Κέλτες που «έβαλε παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας μας. Τι άλλο να κάνει;» αναρρωτήθηκε ρητορικά. 

Οι Σίξερς πάντως, πέραν της ατομικής διάκρισης του ηγέτη τους, ασχολούνται και με τη συνολική τους πορεία. Από το Νο 3 της Ανατολής περιμένουν να μάθουν αν τελικά θα αντιμετωπίσουν τους Μπρούκλιν Νετς ή τους Μαϊάμι Χιτ στον πρώτο γύρο των play offs.