H απάντηση του Εμπίντ: Έβαλε 50 πόντους στους Νικς και ο... σφυγμός των Σίξερς επανήλθε (vids)
i

© photo Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

H απάντηση του Εμπίντ: Έβαλε 50 πόντους στους Νικς και ο... σφυγμός των Σίξερς επανήλθε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:12 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:22 - 26.04.2024

Ο Τζοέλ Εμπίντ παρέσυρε όποιον παίκτη των Νικς βρέθηκε στο διάβα του, σταμάτησε στους 50 πόντους και στο τρίτο παιχνίδι της σειράς (πρώτο στη Φιλαδέλφεια) οδήγησε τους Σιξερς στην πρώτη τους νίκη (125-114) στα Playoffs του 2024.

Ο μόνος που θα μπορούσε να τον σταματήσει, δεν ήταν ούτε ο δικός του (κακός) εαυτός, που σπάνια έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται πλέον.

Στην πραγματικότητα μόνο ο διαιτητής θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στον δρόμο του Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος τελικά δεν πλήρωσε την απερισκεψία του να κάνει ένα αντιαθλητικό φάουλ στο ξεκίνημα του τρίτου ματς της σειράς των Σίξερς με τους Νικς κι ενώ η ομάδα του είχα χάσει τα δύο πρώτα ματς στη Νέα Υόρκη.

Ο Καμερουνέζος σέντερ, έχασε προς στιγμή την ψυχραιμία του στην πρώτη περίοδο, χτύπησε τον Μίτσελ Ρόμπινσον, αλλά δεν αποβλήθηκε. Χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, παραλίγο να τσακωθεί με όποιον τον... κοιτούσε, αλλά ηρέμισε αμέσως και η συνέχεια ήταν... δικιά του.

Παρέσυρε όποιον φιλοξενούμενο βρέθηκε στο διάβα του, έβαλε 50 πόντους και οι Φιλαδέλφεια 76ers νίκησαν με το εντυπωσιακό 125-114 και ταυτόχρονα μείωσαν τη σειρά των Playoffs της ανατολής σε 2-1. Πλέον, παραμένουν στην έδρα τους και ετοιμάζονται για την ισοφάριση.

Πέραν από τις πέντε δεκάδες πόντων του Τζοέλ Εμπιντ, οι γηπεδούχοι είδαν τον Ταϊρίς Μάξεϊ να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με 25 πόντους και 7 ασίστ συνόδευσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή των Σίξερς.

Ο Κέλι Ούμπρε έβαλε 15 πόντους και έτσι πέρασαν σχεδόν... απαρατήρητοι οι 39 πόντοι και η σπουδαία εμφάνιση του Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος δεν μπόρεσε να πιέσει παραπάνω και οι Νικς ουσιαστικά παραδόθηκαν στην τρίτη περίοδο. Τότε που στο σύνολό της οι Σίξερς έβαλαν 43 πόντους και δέχθηκαν 27.