Πρώτα έγινε All-Star, μετά ηγέτης και τώρα ο Ταϊρίς Μάξεϊ βραβεύθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν (vid)
i

© photo by Elsa / Getty Images / Ideal Images

Πρώτα έγινε All-Star, μετά ηγέτης και τώρα ο Ταϊρίς Μάξεϊ βραβεύθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:27 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 24.04.2024

Σε μία... κούρσα για την ατομική διάκριση του πιο βελτιωμένου πρωταγωνιστή του ΝΒΑ, ο Ταϊρίς Μάξεϊ των Φιλαδέλφεια Σίξερς σε μία χρονιά που έγινε All-Star κατάφερε να επικρατήσει στην συγκεκριμένη κατηγορία των Κόμπι Ουάιτ των Μπουλς και του Αλπερέν Σενγκούν των Ρόκετς.

Μία μικρή ποσότητα χαράς πήρε ο Ταϊρίς Μάξεϊ των Σίξερς, όταν ενημερώθηκε από τους αρμοδίους πως αυτός κατέκτησε την προσωπική διάκριση του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Θα την... αντάλλαζε ευχαρίστως για μία νίκη κόντρα στους Νικς, καθώς η ομάδα της Φιλαδέλφεια, έχασε μέσα από τα χέρια της (και λόγω της διαιτησίας) το δεύτερο ματς της Νέας Υόρκης στον πρώτο γύρο των Playoffs της Ανατολής.

O 23χρονος γκαρντ, από τη στιγμή που η ομάδα από την πόλη της αδελφικής αγάπης, αποφάσισε να «απαλλαχθεί» από τον Τζέιμς Χάρντεν και τον έστειλε στους Κλίπερς (πριν ξεκινήσει η σεζόν 2023-24) ανέλαβε όλες τις ευθύνες της περιφέρειας. Κι όσο ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν τραυματίας, τράβηξε όλο το... κουπί.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και γι' αυτό άλλωστε τιμήθηκε για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα ως All-Star. Κατέγραψε στη στατιστική του 25,9 πόντους και 6,2 ασιστ και πέραν από την... άλμα στην καριέρα του πλέον έχει και τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν.

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

08:14 - 24.04.2024

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Πέισερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Ιντιάνα στη νίκη (125-108) και στην ισοφάριση της σειράς του πρώτου γύρου των Playoffs.

Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο (20,3 πόντοι, 3,5 ασίστ) είχε δείξει τι μπορεί να κάνει, αλλά πλέον έχει εκτοξευθεί. Και ναι μεν ο Κόμπι Ουάιτ με τους Σικάγο Μπουλς και ο Αλπερέν Σενγκούν των Χιούστον Ρόκετς ανέβασαν επίσης επίπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν εν τέλει να ανταγωνιστούν τον πιο γρήγορο γκαρντ στο ΝΒΑ.

Ο Ταϊρίς Μάξεϊ, πλέον επικεντρώνεται στα Playoffs και στην προσπάθεια των Σίξερς να ανακάμψουν από το 0-2, αλλά παραδέχθηκε πως η βράβευσή του και η αναγνώριση της προσφοράς του τον ικανοποιούν. «Νοιώθω τέλεια», είπε και εξήγησε πως «έχω κάνει τεράστια προσπάθεια και έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να βρεθώ σε αυτό το επίπεδο. Είμαι χαρούμενος, αλλά θέλω να είμαι τουλάχιστον 1% καλύτερος σε κάθε παιχνίδι που ακολουθεί».