O Ντόντσιτς έσπασε την έδρα των Κλίπερς - Ακαταμάχητοι οι Τίμπεργουλβς και στο δεύτερο ματς με τους Σανς (vids)
i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

O Ντόντσιτς έσπασε την έδρα των Κλίπερς - Ακαταμάχητοι οι Τίμπεργουλβς και στο δεύτερο ματς με τους Σανς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:56 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 24.04.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο άνθρωπος που... έκαμψε την ισχυρή άμυνα των Κλίπερς και με 32 πόντους, οδήγησε τους Μάβερικς στη νίκη με 96-93 και στο 1-1. Δεύτερο βήμα πρόκρισης για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που επικράτησαν των Σανς με 105-93 παρά την άστοχη βραδιά των Έντουαρντς και Άντονι-Τάουνς.

Χωρίς τον Καουάι Λέοναρντ, οι Κλίπερς νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs. Στο δεύτερο όμως, παρά την επιστροφή του πρώτου σκόρερ τους και του πιο καθοριστικού τους παίκτη συνολικά, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Και καθορίστηκε από τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ με 32 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στην εκτός έδρας νίκη με 96-93 και πλέον Καλιφορνέζοι και Τεξανοί πλέον βρίσκονται στο 1-1. Μέχρι τα κρίσιμα λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι δύο ομάδες είχαν επικεντρωθεί στις άμυνες, που ήταν εκατέρωθεν αποτελεσματικές. Ώσπου ο Ντόντσιτς πάτησε το κουμπί που πάνω έγραφε «επίθεση!».

Ο Κάιρι Ίρβινγκ έβαλε και αυτός το... χεράκι του και μετά από ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο πήρε ευθύνες και ανταποκρίθηκε. Πρόσθεσε 23 πόντους, ενώ ο τρίτος Καουμπόης που βοήθησε ώστε να σπάσει η έδρα ήταν ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον, ο οποίος κατέγραψε στη στατιστική του 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

08:14 - 24.04.2024

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)

O Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Πέισερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Ιντιάνα στη νίκη (125-108) και στην ισοφάριση της σειράς του πρώτου γύρου των Playoffs.

Για τους Κλίπερς, οι Πολ Τζορτζ και Τζειμς Χάρντεν έβαλαν από 22 πόντους, ο Ίβιτσα Ζούμπατς έκανε και πάλι double double (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ), ενώ ο Καουάι Λέοναρντ στο ματς της επιστροφής του είχε 15 πόντους με 7/17 σουτ.

Οι σταρς βρήκαν... σίδερο, αλλά ο ΜακΝτάνιελς έκανε τη διαφορά

Στο δεύτερο ματς στη Μινεσότα κι αφού στο πρώτο οι Τίμπεργουλβς με πρωταγωνιστή τον Άντονι Έντουαρντς είχαν κάνει... πάρτι κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, αυτή τη φορά ο νεαρός σούπερ σταρ τους ήταν απελπιστικά άστοχος. Είχε 3/12 σουτ και με το ζόρι έβαλε 15 πόντους. Την ίδια ώρα ανάλογα... τραγικός ήταν και ο Καρλ Άντονι Τάουνς: 12 πόντοι με 3/7 σουτ.

Θα υπέθετε κανείς πως με τέτοιες επιδόσεις των δύο καλύτερων παικτών τους οι Λύκοι δεν θα μπορούσαν να προβληματίσουν τους Σανς του Κέβιν Ντουράντ, του Ντέβιν Μπούκερ και του Μπράντλεϊ Μπιλ. Τελικά, δεν τους προβλημάτισαν απλώς, αλλά τους νίκησαν με 105-93 και πλέον προηγούνται με 2-0 νίκες στον πρώτο γύρο των Playoffs της Δύσης. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται άλλες δύο για να προκριθούν.

Και τα κατάφεραν έχοντας για πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ τους τον Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς. Έναν παίκτη που συνήθως ειδικεύεται σε αμυντικές αποστολές, αλλά αυτή τη φορά ηγήθηκε στην επίθεση. Είχε 25 πόντους με 10/17 σουτ και παρέα με τους Ρούντι Γκομπέρ (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και Μάικ Κόνλεϊ (18), έκαναν τους Ήλιους να χάσουν την φωτεινότητά τους.

Ο Μπούκερ έβαλε 20 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ έμεινε στους 18 και τώρα η σειρά μεταφέρεται στο Φοίνιξ, εκεί όπου ως γηπεδούχοι οι Σανς θα έχουν μεγάλη πίεση και κανένα περιθώριο για λάθος.