Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Ο Σιάκαμ έκανε γης μαδιάμ τους Μπακς και οι Πέισερς ισοφάρισαν τη σειρά στο Μιλγουόκι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:14 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 24.04.2024

O Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε λόγω τραυματισμού και στο δεύτερο παιχνίδι των Μπακς με τους Πέισερς και ο Πασκάλ Σιάκαμ δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την ομάδα της Ιντιάνα στη νίκη (125-108) και στην ισοφάριση της σειράς του πρώτου γύρου των Playoffs.

Έχει τα χαρακτηριστικά, την προσωπικότητα, αλλά και την εμπειρία για να κάνει τους Πέισερς ανταγωνιστικούς ακόμα και στα Playoffs. Άλλωστε, ο Πασκάλ Σιάκαμ είναι ένας πρωταθλητής του ΝΒΑ (με τους Τορόντο Ράπτορς το 2019), σε μία ομάδα με καθόλου ή έστω ελάχιστη εμπειρία από τη δράση στην post season και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τους Μπακς, ο Καμερουνέζος ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα της Ιντιάνα.

Έβαλε 37 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην post season) κατέγραψε επίσης στη στατιστική του 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και την οδήγησε στη νίκη με το εντυπωσιακό 125-108 στο δεύτερο ματς του Fiserv Forum -την έδρα του Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά, λόγω του τραυματισμού του στη γάμπα και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα επιστρέψει στη δράση και στο 100% του ρυθμού του, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν το ίδιο αποδοτικός με το πρώτο ματς, αλλά όχι το ίδιο καθοριστικός. Και σίγουρα λιγότερο επιδραστικός.

Ο Dame βέβαια, ξεκίνησε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, ολοκλήρωσε την παρουσία του με 34 πόντους, είχε τη συμπαράσταση του Μπρουκ Λόπεζ (22 πόντοι), αλλά κανείς άλλος δεν μπόρεσε να καλύψει τα κενά.

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP o Αντετοκούνμπο!
NBA

15:42 - 22.04.2024

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP o Αντετοκούνμπο!

Η τριάδα που κοντράρεται για τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη της χρονιάς, εκπροσωπείται από τον Νίκολα Γιόκιτς, τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και τον Λούκα Ντόντσιτς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρίσκεται στους φιναλίστ για φέτος, ενώ ανακοινώθηκε και οι υπόλοιποι διεκδικητές των ατομικών βραβείων.

Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι, πέραν του 30χρονου φόργουορντ και MVP τους στον αγώνα, είδαν άλλους τέσσερις παίκτες τους να βάζουν διψήφιο αριθμό πόντων και τους δύο εξ αυτών να προσθέτουν 20+ στο αντίπαλο καλάθι. Ο νεαρός Καναδός σουτέρ, Άντριου Νέμπχαρντ (20) και ο Μάιλς Τέρνερ (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ταλαιπώρησαν τα Ελάφια, ενώ ο All-Star των Πέισερς, Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είχε 12 πόντους, αλλά και 12 ασίστ.