Σε ένα ημίχρονο ο Λίλαρντ διέλυσε τους Πέισερς και οι Μπακς έκαναν το 1-0 χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
i

© photo by Stacy Revere / Getty Images / Ideal Images

Σε ένα ημίχρονο ο Λίλαρντ διέλυσε τους Πέισερς και οι Μπακς έκαναν το 1-0 χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:05 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 22.04.2024

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε 35 πόντους, όλους στις δύο πρώτες περιόδους, αλλα κι όταν... σταμάτησε, οι Μπακς, παρά την απουσία του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν τους Ιντιάνα Πέισερς με 109-94 και να κάνουν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα πρόκρισης στον δεύτερο γύρο των NBA Playoffs.

Το ρολόι του Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν σωστά ρυθμισμένο και καλοκουρδισμένο. Στο πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς στα Playoffs και μη έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο 33χρονος γκαρντ ήταν καταπληκτικός στο πρώτο μέρος κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς.

Δεν έβαλε ούτε έναν πόντο στο δεύτερο μέρος του αγώνα, αλλά μέχρι το ημίχρονο είχε καταγράψει ήδη 35 πόντους με έξι εύστοχα τρίποντα! Ήταν ασταμάτητος, δημιούργησε απόσταση σε σχέση με τους αντιπάλους τους κι όταν έπαψε να σκοράρει οι συμπαίκτες του και ειδικά ο Κρις Μίντλετον (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Μπόμπι Πόρτις (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ), δεν δυσκολεύτηκαν να συντηρήσουν το προβάδισμα και εν τέλει οι Μπακς επικράτησαν με άνεση και τελικό σκορ 109-94.

Έτσι, προστάτευσαν την έδρα του και το πλεονέκτημα τους και ταυτόχρονα -στην πραγματικότητα- ο Αντετούνμπο κερδίζει χρόνο. Το πρόβλημα στην γάμπα του τον ταλαιπωρεί ακόμα και πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της σειρά, που είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/4).

Για τους Ιντιάνα Πέισερς, που στην κανονική διάρκεια της σεζόν αποτέλεσαν μεγάλο πρόβλημα για πολλές ομάδες, αλλά ειδικά για τους Μπακς που τους νίκησαν τις τέσσερις από τις πέντε φορές που τους συνάντησαν, πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Διότι, τώρα βρισκόμαστε στα Playoffs και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Αν ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον δεν καταφέρει να επηρεάσει ουσιαστικά το παιχνίδι των Πέισερς, όπως δεν έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) στο Fiserv Forum, τότε ακόμα και χωρίς τον Greek Freak τα Ελάφια εύκολα ή πολύ εύκολα θα... ξεμπερδέψουν.

Ο All-Star γκαρντ της Ιντιάνα είχε μόλις 9 πόντους (πάνω από 11 κάτω από τον μέσο όρο του), ενώ αν και έχει πάνω από 10 ασίστ ανά αγώνα την τρέχουσα σεζόν, αυτή τη φορά σταμάτησε στις 8 τελικές πάσες. Ουσιαστικά άφησε μόνο του τον Πασκάλ Σιάκαμ να παλεύει με τα... θηρεία. Ο Καμερουνέζος φόργουορντ είχε 36 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Μάιλς Τέρνερ πρόσθεσε άλλους 17 πόντους, αλλά οι δυο τους δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στον Λίλαρντ και την παρέα του.