To πρόγραμμα των Μπακς στον πρώτο γύρο των Playoffs - Τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
i

© photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

To πρόγραμμα των Μπακς στον πρώτο γύρο των Playoffs - Τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:36 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 19.04.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς συναντούν στον πρώτο γύρο της post season τους Ιντιάνα Πέισερς και προετοιμάζονται με την προοπτική ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει (λόγω της γάμπας του) ενδεχομένως ακόμα και σε ολόκληρη τη σειρά, που τo Game 1 αυτής θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4, 02:00). Υπολογίζουν όμως, ότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα είναι πανέτοιμος...

Οι Ιντιάνα Πέισερς είναι ο φετινός τους... βραχνάς. Τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι φέτος τους συνάντησαν πέντε φορές (τέσσερις στην κανονική διάρκεια και μία στο In-Season Tournament) κα τις τέσσερις ηττήθηκαν. Οπότε η πίεση που θα δεχθούν οι Μιλγουόκι Μπακς από το ξεκίνημα των ΝΒΑ Playoffs θα είναι μεγάλη, απέναντι σε ένα ταλαντούχο σύνολο, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι δεδομένο πλέον, πως στο πρώτο παιχνίδι δεν θα παίξει, ενώ υπάρχει ακόμα και η αμφιβολία για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε ολόκληρη τη σειρά.

Ο Greek Freak τραυματίστηκε στην γάμπα, τρία ματς πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν και θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να επανέλθει. Τα Ελάφια θεωρούν πως θα παίξει κάποια στιγμή κόντρα στην ομάδα της Ιντιάνα και ελπίζουν μέχρι τότε να μην έχει χαθεί έδαφος ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτού.

Το ενδεχόμενο όμως, που αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες, αφορά ένα χρονικό διάστημα αποθεραπείας του Αντετοκούνμπο που θα φθάσει τις τέσσερις εβδομάδες και αν ισχύσει αυτή η (απαισιόδοξη) προσέγγιση τότε δεν θα προλάβει κανένα παιχνίδι. Και θα παίξει ξανά φέτος, μόνο αν οι Μπακς προκριθούν χωρίς αυτόν στον δεύτερο γύρο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4, 02:00) είναι προγραμματισμένο το πρώτο παιχνίδι, που θα γίνει στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι -μιας και οι Μπακς έχουν πλεονέκτημα έδρας- και πέραν από την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν είναι βέβαιο πως θα αγωνιστεί ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Θεωρείται αρκετά πιθανή η συμμετοχή του, αλλά ο δεύτερος σούπερ σταρ της ομάδας από το Ουισκόνσιν έχει ένα πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό που τον ταλαιπωρεί. Έχασε μερικές προπονήσεις, πλέον προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμό, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Μέχρι την Κυριακή βέβαια, αναμένεται να έχει προλάβει να ξεπεράσει -σε μεγάλο έστω βαθμό- τις ενοχλήσεις και να ην επηρεαστεί από αυτές στο Game 1. Άλλωστε, η παρουσία του και τα χαρίσματά του είναι απαραίτητα για την... επιβίωση των Ελαφιών στις περιπέτειες της Ανατολής.

09:13 - 22.03.2024

H τρίτη διαδοχική «30άρα» του Ντέιμιαν Λίλαρντ στη νίκη των Μπακς επί των Νετς

Στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη δράση, μετά από την απουσία δύο αγώνων, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε 30 πόντους. Όπως είχε κάνει στους Σανς και στους Σέλτικς, τις μέρες που ο Greek Freak ήταν εκτός δράσης...

Για τους Ιντιάνα Πέισερς, η σημαντική τους απουσία έχει να κάνει με τον Μπεν Μαθουρίν, ο οποίος εδώ και πάνω από ένα μήνα δεν συμμετέχει στην προσπάθεια της ομάδας του. Στις 9 Μαρτίου έκανε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και τότε ήταν που ενημερώθηκε από τους γιατρούς και ο Καναδός φόργουορντ των 14,5 πόντων και των 4 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά και οι Πέισερς πως η σεζόν του ολοκληρώθηκε πρόωρα.

Το πρόγραμμα των Μπακς στον πρώτο γύρο

Game 1: Ξημερώματα Δευτέρας (22/4, 02:00) στο Μιλγουόκι
Game 2: Ξημερώματα Τετάρτης (24/4, 03:00) στο Μιλγουόκι
Game 3: Ξημερώματα Σαββάτου (27/4, 00:30) στην Ιντιάνα
Game 4: Ξημερώματα Δευτέρας (29/4, 02:00) στην Ιντιάνα
Game 5: δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα
Game 6: δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα
Game 7: δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα

* η πρόκριση κρίνεται στις τέσσερις νίκες