«Μίλησαν» οι έδρες στην πρεμιέρα των Playoffs: Ο Γιόκιτς «κατάπιε» τους Λέικερς

Νίκολα Γιόκιτς

i

@Photo by Matthew Stockman/Getty Images

«Μίλησαν» οι έδρες στην πρεμιέρα των Playoffs: Ο Γιόκιτς «κατάπιε» τους Λέικερς

Χρήστος Τσάλτας 08:24 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 21.04.2024

Οι γηπεδούχοι προστάτεψαν τις έδρες τους στην πρεμιέρα των playoffs του ΝΒΑ, με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των Λέικερς, την ώρα που οι Νικς λύγισαν τους Σίξερς με... υπογραφή Τζος Χαρτ.

Τα playoffs του ΝΒΑ ξεκίνησαν και οι 16 ομάδες που μετέχουν στην post season της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, αναμένεται να χαρίσουν πολλές συγκινήσεις. Κάτι που φάνηκε με το... καλημέρα στη διαδικασία

Το παιχνίδι που ξεχώριζε στην πρώτη μέρα των playoffs ήταν το remake των περσινών τελικών της Δύσης. Εκεί οι Ντένβερ Νάγκετς κατάφεραν να κάνουν το πρώτο βήμα, απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ μέτρησε 32 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 α΄σιστ και βοήθησε την ομάδα του να κάνει το 1-0 στη σειρά, παρά την προσπάθεια του Άντονι Ντέιβις, που μέτρησε 32 πόντους και 14 ριμπάουντ για τους Λέικερς.

Οι Νικς τερμάτισαν δεύτεροι στην Ανατολή, βρήκαν στο δρόμο τους τους Φιλαδέλφεια 76ερς και πήραν την... πρώτη σκυλομαχία στο Madison Square Garden. Η ομάδα του Τομ Θίμποντο είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζος Χαρτ, με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, την ώρα που ο Τζοέλ Εμπίντ μέτρησε 29 πόντους και 8 ριμπάουντ, όμως ο JoLo δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει τον ρου του αγώνα.

Ο Άντονι Έντουαρντς έδειξε τρομερά δείγματα γραφής στο πρώτο παιχνίδι των φετινών playoffs για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και η ομάδα του Κρις Φιντς έφτασε στη νίκη. Ο Ant ήταν ασταμάτητος με 33 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 14/24 σουτ και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στο 1-0, την ώρα που οι Φοίνιξ Σανς περίμεναν τα πάντα από τον Κέβιν Ντουράντ, που μέτρησε 31 πόντους και 7 ριμπάουντ. Η παρουσία του KD ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του Φρανκ Βόγκελ.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς στα Playoffs του ΝΒΑ

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Ορλάντο Μάτζικ 97-83 (1-0)

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Φοίνιξ Σανς 120-95 (1-0)

Νιου Γιορκ Νικς - Φιλαδέλφεια 76ερς 111-104 (1-0)

Ντένβερ Νάγκετς - Λος Άντζελες Λέικερς 114-103 (1-0)