Έκλεισαν οι θέσεις των Playoffs: Τα ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση και πότε είναι προγραμματισμένα τα πρώτα ματς
i

© photo by Winslow Townson / Getty Images / Ideal Images

Έκλεισαν οι θέσεις των Playoffs: Τα ζευγάρια σε Ανατολή και Δύση και πότε είναι προγραμματισμένα τα πρώτα ματς

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 20.04.2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς προετοιμάζονται εδώ και μέρες -χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο-, για τις συναντήσεις τους με τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την τελευταία πράξη των Play In προέκυψαν όλες οι κόντρες των Playoffs. Τα ζευγάρια του πρώτου γύρο και το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της post season.

Τα Play In του ΝΒΑ ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (20/4) με τις δύο τελευταίες προκρίσεις. Στην Ανατολή, οι Μαϊάμι Χιτ πήραν το τελευταίο εισιτήριο με τη νίκη τους επί των Σικάγο Μπουλς και ως όγδοοι στην περιφέρεια θα συναντήσουν τους Μπόστον Σέλτικς στον πρώτο γύρο των Playoffs. Δηλαδή, την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρη της λίγκα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς έκαναν το δικό τους βήμα προς τα εμπρός και απέκλεισαν στην Δύση τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Πλέον, οι Πελεκάνοι ταξιδεύουν στην Οκλαχόμα Σίτι για να δουν τι μπορούν να καταφέρουν απέναντι στους Θάντερ που έκαναν μία υπέροχη regular season και εκπροσωπούν το Νο 1 της... άγριας περιφέρειάς τους.

Έτσι, έμαθαν όλοι τους αντιπάλους τους στον πρώτο γύρο της post season, εκεί όπου οι Μιλγουόκι Μπακς, μη έχοντας στη διάθεσή τους τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα αντιμετωπίσουν τους Ιντιάνα Πέισερς. Δηλαδή, την ομάδα που φέτος έχουν συναντήσει πέντε φορές και έχουν χάσει τις τέσσερις.

To πρόγραμμα των Μπακς στον πρώτο γύρο των Playoffs - Τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
NBA

12:36 - 19.04.2024

To πρόγραμμα των Μπακς στον πρώτο γύρο των Playoffs - Τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς των Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ

Οι Μιλγουόκι Μπακς συναντούν στον πρώτο γύρο της post season τους Ιντιάνα Πέισερς και προετοιμάζονται με την προοπτική ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει (λόγω της γάμπας του) ενδεχομένως ακόμα και σε ολόκληρη τη σειρά, που τo Game 1 αυτής θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4, 02:00). Υπολογίζουν όμως, ότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα είναι πανέτοιμος...

Ο Greek Freak έχει πρόβλημα στη γάμπα και είναι δεδομένο πως δεν θα παίξει στο πρώτο ματς, την ώρα που δημιουργούνται οι φόβοι πως δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί σε κανένα από τα ματς με τους «Ινδιάνους».

Μένοντας στην Ανατολή, οι Νιου Γιορκ Νικς που στα τελευταία παιχνίδια «έκλεψαν» το Νο 2 της κατάταξης από τους Μπακς, αντιμετωπίζουν τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, που από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Τζοέλ Εμπίντ δείχνουν και πάλι ικανοί για το... καλύτερο.

Το τελευταίο ζευγάρι αφορά στη συνάντηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς, με την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Τους Ορλάντο Μάτζικ. Οι Ιππότες έχουν το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισαν τέταρτοι, αλλά οι Μάγοι της Φλόριντα έχουν αρκετή ποιότητα και προοπτική.

Περνώντας στην εξ' αριστερών (όπως βλέπουμε τον χάρτη) πλευρά του Μισισιπή, πέραν από τους Πέλικανς και τους Θάντερ που θα μονομαχήσουν, υπάρχουν ακόμα πιο σπουδαίες κόντρες. Όπως αυτή των πρωταθλητών Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, με τους... Κυπελλούχος Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Δύο οργανισμοί που πέρσι βρέθηκαν στους τελικούς της Δύσης, τώρα ξεκινούν μεταξύ τους την διαδρομή με στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

Τα πράγματα πάντως, παραμένουν... ανεξέλεγκτα και στα υπόλοιπα δύο ζευγάρια της δυτικής περιφέρειας. Ανάμεσά τους αυτό των Λος Άντζελες Κλίπερς των Κρις Πολ, Καουάι Λέοναρντ (είναι αμφίβολος για το πρώτο ματς) και Τζέιμς Χάρντεν, που αντιμετωπίζουν τους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ.

Τέλος, οι Φοίνιξ Σανς με τη δική του Big-Three (Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ, Μπράντλεϊ Μπιλ) έχοντας μειονέκτημα έδρας θα προσπαθήσουν να καταβάλουν μία από τις σταθερά μεγάλες δυνάμεις της φετινής χρονιάς: Τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς που και πλούσιο ταλέντο έχουν στην επίθεση, κυρίως λόγω του Άντονι Έντουαρντς (αλλά και του Καρλ Άντονι-Τάουνς) και αποτελούν μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες!

Τα ζευγάρια της Ανατολής

🏀 Μπόστον Σέλτικς (1) - Μαϊάμι Χιτ (8)
Game 1: Βράδυ Κυριακής (21/4), 20:00 ώρα Ελλάδας
🏀 Κλίβελαντ Καβαλίερς (4) - Ορλάντο Μάτζικ (5)
Game 1: Βράδυ Σαββάτου (20/4), 20:00 ώρα Ελλάδας
* οι νικητές παίζουν μαζί τα ημιτελικά της περιφέρειας

🏀 Νιου Γιορκ Νικς (2) - Φιλαδέλφεια Σίξερς (8)
Game 1: Ξημερώματα Κυριακής (21/4), 01:00 ώρα Ελλάδας
🏀 Μιλγουόκι Μπακς (3) - Ιντιάνα Πέισερς (6)
Game 1: Ξημερώματα Δευτέρας (22/4), 02:00 ώρα Ελλάδας
* οι νικητές παίζουν μαζί τα ημιτελικά της περιφέρειας

Τα ζευγάρια της Δύσης

🏀 Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Νιου Ορλίνς Πέλικανς (8)
Game 1: Ξημερώματα Δευτέρας (22/4), 04:30 ώρα Ελλάδας
🏀 Λος Άντζελες Κλίπερς (4) - Ντάλας Μάβερικς (5)
Game 1: Βράδυ Κυριακής (21/4), 22:30 ώρα Ελλάδας
* οι νικητές παίζουν μαζί τα ημιτελικά της περιφέρειας

🏀 Ντένβερ Νάγκετς (2) - Λος Άντζελες Λέικερς (7)
Game 1: Ξημερώματα Κυριακής (21/4), 03:30 ώρα Ελλάδας
🏀 Μινεσότα Τίμπεργουλβς (3) - Φοίνιξ Σανς (6)
Game 1: Βράδυ Σαββάτου (20/4), 22:30 ώρα Ελλάδας
* οι νικητές παίζουν μαζί τα ημιτελικά της περιφέρειας