Οι Θάντερ τη... γλύτωσαν από τους Πέλικανς - Εύκολα το 1-0 οι Κλίπερς κόντρα στους Μάβερικς, χωρίς τον Λέοναρντ (vids)
i

© photo by Cooper Neill / Getty Images / Ideal Images

Οι Θάντερ τη... γλύτωσαν από τους Πέλικανς - Εύκολα το 1-0 οι Κλίπερς κόντρα στους Μάβερικς, χωρίς τον Λέοναρντ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:42 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 22.04.2024

Οριακή ήταν η νίκη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κόντρα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ προστάτευσε την ομάδα του και την οδήγησε στο υπέρ της 94-92, ενώ στο Λ.Α., οι Κλίπερς δεν είχαν στην διάθεσή τους τον Καουάι Λέοναρντ, αλλά οι Χάρντεν, Ζούμπατς και Τζορτζ εξασφάλισαν τη νίκη επί των Μάβερικς (109-97), που είδαν τον Ντόντσιτς και τον Ίρβινγκ να βάζουν πάνω από 30 πόντους έκαστος, αλλά να μην είναι... αρκετοί!

Καμία έδρα δεν έσπασε στα πρώτα ματς των Playoffs και των δύο περιφερειών. Η μόνη ομάδα που έφθασε ένα βήμα πριν αποτύχει στο... σπίτι της ήταν η κορυφαία της Δύσης, αλλά τελικά δεν «στραβοπάτησε»!

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ φιλοξένησαν τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, που προκρίθηκαν στην post season ως όγδοοι και τελευταίοι, αποκλείοντας τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ την τελευταία μέρα του Play In tournament, και παραλίγο να την... πατήσουν.

Ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ όμως, έκανε ό,τι ακριβώς συνηθίζει να κάνει εδώ και δύο χρόνια. Χωρίς σταματημό. Γι' αυτό άλλωστε και φέτος μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς και τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς διεκδικεί το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της σεζόν. Σε μια κούρσα που όπως ανακοινώθηκε δεν συμμετέχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κι ως MVP αγωνίστηκε ο Καναδός γκαρντ των Θάντερ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/4) στο ματς που ολοκλήρωσε τα Game 1.

Έβαλε 28 πόντους και ευστόχησε στο κρίσιμο σουτ, ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα, που τελικά ολοκληρώθηκε με το 94-92 υπέρ της ομάδας του.

Είχε βέβαια στο πλευρό του, τον 23χρονο συνεργάτη του, Τζέιλεν Ουίλιαμς, ο οποίος πρόσθεσε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ η τριάδα της Οκλαχόμα συμπληρώθηκε με τον rookie (22 ετών) Τσετ Χόλμγκρεν. Ο ψηλόλιγνος φόργουορντ/σέντερ ναι μεν θα απωλέσει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου από τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά των Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά την ίδια ώρα που ο Γάλλος κάνει διακοπές, αυτός διεκδικεί ακόμα και το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Αυτή τη φορά είχε 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ έκανε και 5 τάπες στους Πέλικανς.

Σε ένα ημίχρονο ο Λίλαρντ διέλυσε τους Πέισερς και οι Μπακς έκαναν το 1-0 χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
NBA

08:05 - 22.04.2024

Σε ένα ημίχρονο ο Λίλαρντ διέλυσε τους Πέισερς και οι Μπακς έκαναν το 1-0 χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε 35 πόντους, όλους στις δύο πρώτες περιόδους, αλλα κι όταν... σταμάτησε, οι Μπακς, παρά την απουσία του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν τους Ιντιάνα Πέισερς με 109-94 και να κάνουν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα πρόκρισης στον δεύτερο γύρο των NBA Playoffs.

Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης, που αγωνίστηκε και πάλι χωρίς τον τραυματία Ζάιον Ουίλιαμσον και κανείς ακόμα δεν ξέρει αν ο σούπερ σταρ τους θα μπορέσει άμεσα να ενισχύσει την ομάδα είχαν για πρώτο σκόρερ τον Τρέι Μέρφι με 21 πόντους, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ έβαλε 20, όσα ήταν και τα ριμπάουντ του Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος είχε και 13 πόντους.

Συνολικά οι Πελεκάνοι πίεσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε που ο ΜακΚόλουμ πήρε την ευθύνη, αλλά αστόχησε σε τρίποντο και τελικά ηττήθηκαν στις... λεπτομέρειες.

Οι Κλίπερς κάλυψαν το κενό του Λέοναρντ και έκαναν το 1-0 επί των Μάβερικς

Τη μέρα που οι Μιλγουόκι Μπακς τα κατάφεραν χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Κλίπερς στο Λ.Α. μπόρεσαν -και μάλιστα με ευκολία- να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς με 109-97, παρά το γεγονός ότι ο Καουάι Λέοναρντ έχει πρόβλημα στο γόνατο και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί.

Ο Τζέιμς Χάρντεν όμως, έκανε ένα βήμα... μπροστά, βάζοντας 28 πόντους και μοιράζοντας 8 ασίστ. Δεν ήταν όμως, μοναχός του στην έντονη προσπάθεια.

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς έκανε σπουδαίο παιχνίδι και στην επίθεση (20 πόντοι, 15 ριμπάουντ), ενώ από τη στιγμή που συμμετείχε ενεργά και ο Πολ Τζορτζ (22 πόντοι), οι Καλιφορνέζοι βρήκαν τον τρόπο να κυριαρχήσουν απέναντι στους Μάβερικς, παρά το γεγονός ότι δεν περιόρισαν τον Λούκα Ντόντσιτς, ούτε τον τον Κάιρι Ίρβινγκ. Οι δυο τους έβαλαν μαζί 64 πόντους (33 ο πρώτος και 31 ο δεύτερος), αλλά ως ομάδα έβαλαν 30 πόντους μέχρι το ημίχρονο και ειδικά στην δεύτερη περίοδο βίωσαν μία τραγωδία με επιμέρους σκορ 22-8.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να επιστρέψουν, αλλά απλώς κατάφεραν να μην διασυρθούν!