O Μπράουν έσωσε τους Σέλτικς και ο Τέιτουμ αποτελείωσε τους Πέισερς στον πρώτο τελικό της Ανατολής (vids)
i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

O Μπράουν έσωσε τους Σέλτικς και ο Τέιτουμ αποτελείωσε τους Πέισερς στον πρώτο τελικό της Ανατολής (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:27 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο για να νικήσουν τους Ιντιάνα Πέισερς στο Game 1 της σειράς και τα κατάφεραν με 133-128, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Τζέισον Τέιτουμ (36 πόντοι) και για... σωτήρα τον Τζέιλεν Μπράουν που με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση.

Η ψυχή των Σέλτικς πήγε στην... κούλουρη, αλλά ο Τζέιλεν Μπράνσον την επανατοποθέτησε στην αρχική της θέση, όταν με τρίποντο 6'' πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου ισοφάρισε το ματς σε 117-117. Στο έξτρα πεντάλεπτο ανέλαβε δράση κυρίως ο Τζέισον Τέιτουμ και τελικά στη Βοστώνη οι Κέλτες κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στους τελικούς της Ανατολής, κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς.

Το 133-128 συνέθεσε την εντυπωσιακή πρεμιέρα της σειράς και οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στο Game 4 τελικά) μπόρεσαν να προστατεύσουν το TD Garden.

Ο σωτήρας Μπράουν τελείωσε το ματς με 26 πόντους, ενώ ο Τέιτουμ ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του: 36 πόντοι, 12 ριμπάουντ. Οι δυο τους πάντως σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος, αλλά δεν ήταν μόνοι τους. Ο Τζρου Χόλιντεϊ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα των Σέλτικς, έχοντας 28 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Ντέιρικ Ουάιτ είχε 15 πόντους, 9 ασιστ και 7 ριμπάουντ. Αν προσθέσει κανείς και τους 15 πόντους του Αλ Χορφορντ, τότε θα αντιληφθεί την υπερπροσπάθεια που έκαναν για να ξεκινήσουν με νίκη τους τελικούς.

Διότι, την ίδια ώρα, οι Πέισερς, που στον πρώτο γύρο πέταξαν έξω τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και στον δεύτερο τους Νιου Γιορκ Νικς, εμφανίστηκαν στη Βοστώνη πολύ αποφασισμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις από την πεντάδα των βασικών κατέγραψαν στην στατιστική τους double double: Ο Tαϊρίς Χαλιμπάρτον είχε 25 πόντους και 10 ασίστ, ο Πασκάλ Σιάκαμ 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Μάιλς Τέρνερ 23 πόντοι και 10 ριμπάουντ. Επίσης, επτά παίκτες στο σύνολο είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Έκαναν υπερπροσπάθεια και στρίμωξαν τους Σέλτικς μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν τα κατάφεραν όμως. Ειδικά, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας έκαναν μοιραία λάθη και το πλήρωσαν!

Αυτά είναι τα ζευγάρια των τελικών του ΝΒΑ σε Ανατολή και Δύση
NBA

09:19 - 20.05.2024

Αυτά είναι τα ζευγάρια των τελικών του ΝΒΑ σε Ανατολή και Δύση

Το Νο 1 της Ανατολής, οι Μπόστον Σέλτικς, συναντούν στον τελικό της περιφέρειας τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ στη Δύση οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς απέκλεισαν τους πρωταθλητές Νάγκετς και αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τους Ντάλας Μάβερικς.

Η σειρά παραμένει στη Βοστώνη, όπου το Game 2 είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/5, 03:00), ενώ μία μέρα νωρίτερα (τα ξημερώματα της Πέμπτης 23/5, 03:30) ξεκινούν από τη Μινεσότα και οι τελικοί της Δύσης. Εκεί που οι Τίμπεργουλβς θα αναμετρηθούν με τους Ντάλας Μάβερικς.