Αυτά είναι τα ζευγάρια των τελικών του ΝΒΑ σε Ανατολή και Δύση
i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Αυτά είναι τα ζευγάρια των τελικών του ΝΒΑ σε Ανατολή και Δύση

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Το Νο 1 της Ανατολής, οι Μπόστον Σέλτικς, συναντούν στον τελικό της περιφέρειας τους Ιντιάνα Πέισερς, ενώ στη Δύση οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς απέκλεισαν τους πρωταθλητές Νάγκετς και αντιμετωπίζουν με πλεονέκτημα έδρας τους Ντάλας Μάβερικς.

Το ταξίδι μέχρι το σεντούκι που κρύβει μέσα του το δακτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ είναι μακρύ, αλλά πλέον ολοένα και πλησιάζουμε στο τέλος της διαδρομής.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) συμπληρώθηκαν οι κενές θέσεις στους τελικούς των περιφερειών και στην Ανατολή οι Μπόστον Σέλτικς που περίμεναν εδώ και μέρες τις εξελίξεις, πλέον γνωρίζουν τον αντίπαλό τους: Οι Ιντιάνα Πέισερς κατάφεραν να προκριθούν με μία εντυπωσιακή νίκη στο Madison της Νέας Υόρκης επί των Νικς στο Game 7.

Λίγο αργότερα, έμαθαν τον ανταγωνιστή τους και οι Ντάλας Μάβερικς στη Δύση. Οι Τεξανοί υπό την καθοδήγηση του Λούκα Ντόντσιτς μία μέρα πριν είχαν αποκλείσει τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και πλέον ετοιμάζονται για δράση κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που όπως οι Πέισερς έτσι κι εκείνοι, επικράτησαν εκτός έδρας στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς τους. Και μάλιστα κόντρα στους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Επιστρέφοντας στους Σέλτικς, που έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας καθώς ήταν ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο, θα ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους με δυο ματς στη Βοστώνη, από τα οποία θα απουσιάσει ο Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο Λετονός σταρ έχει ένα πρόβλημα στη γάμπα και περιμένει με αγωνία να ξεπεραστεί για να επανεμφανιστεί στα Playoffs. Αυτό -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα συμβεί όταν η σειρά μεταφερθεί στην Ιντιάνα.

Οι Πέισερς με τη σειρά τους, έχουν να διαχειριστούν την γνωστή απουσία του Μπεν Μαθουρίν, κάτι όμως, που ισχύει εδώ και μήνες, καθώς κατά τη διάρκεια της regular season ο ταλαντούχος Καναδός φόργουορντ τραυματίστηκε, χειρουργήθηκε και τέθηκε εκτός για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς.

Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)
NBA

09:11 - 19.05.2024

Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)

Πριν από 13 χρόνια οι Ντάλας Μάβερικς είχαν αποκλείσει ξανά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους τελικούς της Δύσης τότε και εν τέλει είχαν πάρει το πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Ντιρκ Νοβίτζκι. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ανήλικος το 2011, αλλά τώρα είναι η ηγέτης της ομάδας που ονειρεύεται και πάλι την κατάκτηση του δακτυλιδιού!

Για τους αντιμάχου της Δύσης, δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα τραυματισμών. Όλα τα αστέρια των Μάβερικς είναι στα... χαρακώματα. Ο Λούκα Ντόντσιτς αντιμετωπίζει αρκετούς πόνους σε διάφορα σημεία του κορμιού του, αλλά συνεχίζει ακάθεκτος. Και θα χρειαστεί να κάνει υπέρβαση -και αυτός και ο Καϊρί Ίρβινγκ- γιατί οι Τίμπεργουλβς έχουν άγριες διαθέσεις, πέραν από το πλεονέκτημα της έδρας.

Η διαδρομή μέχρι τους τελικούς