Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)
i

© photo by Ronald Martinez / Getty Images / Ideal Images

Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:11 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 29.05.2024

Πριν από 13 χρόνια οι Ντάλας Μάβερικς είχαν αποκλείσει ξανά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους τελικούς της Δύσης τότε και εν τέλει είχαν πάρει το πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Ντιρκ Νοβίτζκι. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ανήλικος το 2011, αλλά τώρα είναι η ηγέτης της ομάδας που ονειρεύεται και πάλι την κατάκτηση του δακτυλιδιού!

Η πρώτη σεζόν του Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ ήταν η τελευταία του Ντιρκ Νοβίτζκι. Το 2018-19 οι δυο τους συνεργάστηκαν με τους Ντάλας Μάβερικς και ήταν ουσιαστικά η χρονιά που ο μέγας Γερμανός έδωσε την ηγεσία της ομάδας στον Σλοβένο, που τότε ήταν 20 ετών!

Τώρα είναι 25 και οδήγησε τους Καουμπόηδες για δεύτερη φορά στην δική του εποχή στους τελικούς της Δύσης. Η πρώτη ήταν το 2022 όταν συνάντησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αποκλείστηκαν, λίγες μέρες πριν ο Στέφεν Κάρι και η παρέα του νίκησεi στους τελικούς τους Μπόστον Σέλτικς.

Την αμέσως προηγούμενη όμως, που οι Τεξανοί έφθασαν στην τελευταία σειρά της περιφέρειάς τους, ο Ντιρκ Νοβίτζκι ήταν στα ντουζένια του και το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στις σελίδες του 2011. Τότε και πάλι οι Μάβερικς είχαν βρεθεί απέναντι από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, στους οποίους αγωνίζονταν οι Κέβιν Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Τζέιμς Χάρντεν.

Και ο Νοβίτζκι τους είχε αποκλείσει, ενώ στη συνέχεια -στους τελικούς του ΝΒΑ- προσέφερε με σχετική άνεση (4-2) τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας από το Ντάλας, κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος.

Φθάνει να δούμε, μιας και η διαδρομή μοιάζει όμοια σε αρκετά σημεία, αν ο Λούκα Ντόντσιτς με τους συνεργάτες του, τον Κάιρι Ίρβινγκ, αλλά και τον Πι Τζέι Ουάσινγκτον που έχει αποδειχθεί πολύπλευρο «κλειδί», καταφέρουν να περπατήσουν όλη την απόσταση και πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Κερασμένο» από τον Σλοβένο: Οι Θάντερ... υποκλίθηκαν στον Ντόντσιτς και οι Μάβερικς προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης (vids)
NBA

08:33 - 19.05.2024

«Κερασμένο» από τον Σλοβένο: Οι Θάντερ... υποκλίθηκαν στον Ντόντσιτς και οι Μάβερικς προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης (vids)

Οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν την ανατροπή (από το -17), ο Λούκα Ντόντσιτς κατέγραψε triple double και ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον έβαλε τις βολές που έδωσαν τη νίκη με 117-116 στο Game 6 με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Οι Καουμπόηδες πήραν το εισιτήριο που οδηγεί στους τελικούς της περιφέρειάς τους και εκεί θα συναντήσουν τους Ντένβερ Νάγκετς ή τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς...

Προς το παρόν όμως, αισθάνονται περήφανοι για τις μέχρι στιγμής επιτυχίες τους που την πανηγύρισαν μαζί με τον Ντιρκ Νοβίτζκι που ήταν στο γήπεδο και είδε από κοντά τα κατορθώματα των συνεχιστών του.

Πλέον όμως, όλοι οι Καουμπόηδες και οι οπαδοί τους περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην τελευταία σειρά της Δύσης και αυτός θα προκύψει από τον νικητή στο Game 7 του Ντένβερ, ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Την ίδια ώρα που και οι Μπόστον Σέλτικς περιμένουν να μάθουν στην Ανατολή, ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στους δικούς τους τελικούς: Οι Νιου Γιορκ Νικς ή οι Ιντιάνα Πέισερς.