Οι Ρόκετς πήραν τον Ντίλον Μπρουκς, αλλά έχασαν τον Κέι Τζέι Μάρτιν, ο οποίος επέλεξε τους Κλίπερς (vids)

Ντίλον Μπρουκς

i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Οι Ρόκετς πήραν τον Ντίλον Μπρουκς, αλλά έχασαν τον Κέι Τζέι Μάρτιν, ο οποίος επέλεξε τους Κλίπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:14 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 07:45 - 02.07.2023

Μετά την προσθήκη του Φρεντ ΒανΒλιτ, οι Ρόκετς τη μέρα που ο Kέι Τζέι Μάρτιν αποχώρησε με προορισμό το Λ.Α. και τους Κλίπερς, τον αντικατέστηκαν με τον Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος προσθέτει στην ομάδα του Χιούστον εμπειρία και δυναμική άμυνα που εκνευρίζει τους αντιπάλους.

Την πρώτη μέρα της Free Agency οι Χιούστον Ρόκετς κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να αποκτήσουν τον Φρεντ ΒανΒλιτ. Βέβαια για να τα καταφέρουν του έδωσαν ένα τεράστιο συμβόλαιο και τον έπεισαν να λάβει μέρος στην νεανική προσπάθεια των Τεξανών που τη νέα σεζόν θα καθοδηγούνται από τον κόουτς Ιμέ Ουντόκα

Κι αφού ξεκίνησαν τόσο δυναμικά, τώρα συνεχίζουν καλύπτοντας τις… δεύτερες ανάγκες τους. Γι’ αυτό και κάλεσαν στο Χιούστον τον Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τους Μέμφις Γκρίζλις και ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως δεν θα συνεχίσει με τις Αρκούδες. 

Πρόκειται για έναν από τους πιο… μισητούς παίκτες στο ΝΒΑ, που λόγω της σκληρής του άμυνας έχει εκνευρίσει τους πάντες, ενώ η τελευταία του μεγάλη κόντρα ήταν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Play Offs. 

Μετά από έξι χρόνια στο Μέμφις, ο Καναδός φόργουορντ ανοίγει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στο Χιούστον και μάλιστα για υπέγραψε ένα πολύ καλό -όσον αφορά στους οικονομικούς όρους- συμβόλαιο. Πήρε 80 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια, μόνο που πλέον δεν θα έχει ρόλο βασικού. Θα έρχεται από τον πάγκο προσφέροντας δυναμισμός και εμπειρία σε μία ομάδα που βασίζεται στον ΒανΒλιτ και στους νεαρούς Τζέιλεν Γκριν, Τζαμπάρι Σμιθ, Αλπερέν Σενγκουν, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, αλλά όχι στον Κέι Τζέι Μάρτιν, ο οποίος αποχώρησε από το Χιούστουν. 

Οι Νικς πήραν τον ΝτιΒιτσέντζο και αντάλλαξαν τον Τόπιν (vid)
NBA

05:54 - 02.07.2023

Οι Νικς πήραν τον ΝτιΒιτσέντζο και αντάλλαξαν τον Τόπιν (vid)

Έμεινε ελεύθερος από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Μπακς τον ήθελαν πίσω στο Μιλγουόκι, αλλά ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Νικς. Σχεδόν ταυτόχρονα η Νέα Υόρκη έστειλε στην Ιντιάνα τον Όμπι Τόπιν για δύο μελλοντικές επιλογές στο Draft.

Ο 22χρονος φόργουορντ γιος του πρώην σταρ του ΝΒΑ, Κένιον Μάρτιν και ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες της λίγκας επέλεξε τους Κλίπερς για την επόμενη στάση της καριέρας του. Μετακομίζει στο Λ.Α., εκεί όπου θα επιδιώξει να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά με τις Ρουκέτες έχοντας 12,7 πόντους και 5,5 ριμπάουντ μέσο όρο.