Splash Brothers βγαλμένοι από τελικούς και νίκη για τους Ουόριορς (vids)

Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμπσον

i

© photo by Eric Espada / Getty Images / Ideal Images

Splash Brothers βγαλμένοι από τελικούς και νίκη για τους Ουόριορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:09 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 31.01.2023

Οι Ουόριορς νίκησαν στην Οκλαχόμα τους Θάντερ, αλλά για να συμβεί αυτό ο Στέφεν Κάρι και ο Κλέι Τόμπσον… ξεζουμίστηκαν. Οι Σίξερς έχασαν στη Φιλαδέλφεια από το Ορλάντο, πέρασαν άνετα (127-106) οι Ουίζαρντς από το Σαν Αντόνιο.

Ξεχάστε το παρελθόν και την προϊστορία. Για να νικήσει πλέον κάποιος τους Θάντερ, θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και τα αστέρια του να είναι σε καλό… φεγγάρι. Οι πρωταθλητές Ουόριορς βρέθηκαν στην Οκλαχόμα και έφθασαν στην επικράτηση με 128-120, αφού πρώτα ξεπέρασαν δεκάδες δυσκολίες. Και για να ξεπεραστούν χρειάστηκε οι Splash Brothers να αγωνιστούν σαν να ήταν τελικός. 

Ο Στέφεν Κάρι είχε 38 πόντους με 8/14 τρίποντα, είχε επίσης 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 28 πόντους με 6/14 τρίποντα και το δυναμικό δίδυμο οδήγησε τους Ουόριορς στη νίκη αυτής της «μάχης». Όχι όμως και του «πολέμου», καθώς η ομάδα αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 26-24 βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση στη Δύση. 

Εκεί όπου οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 24 νίκες σε 50 αγώνες, καταδιώκουν αρκετές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και των Ουόριορς. Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ έχει μετατραπεί από σούπερ σταρ σε… μεγάλο ηγέτη. Ο Καναδός γκαρντ έχει κάνει ανταγωνιστικούς του Θάντερ και κόντρα στον Στέφεν Κάρι και την παρέα του είχε 31 πόντους. Μαζί με τον νεαρό Αυστραλό, Τζος Γκίντι (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ) κάνουν εντυπωσιακά πράγματα στο παρκέ και οι παρουσία των δύο εξηγούν λίγο ή πολύ την πορεία της ομάδας. 

Φιλαδέλφεια - Ορλάντο: 109-119

Οι Μάτζικ βρήκαν τρόπο να σταματήσουν τον Εμπίντ

Ο Πάολο Μπαντσέρο βρήκε τη δύναμη να επιτεθεί σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της λίγκας. Ο ιταλικής καταγωγής rookie και Νο 1 στο τελευταίο Draft είχε 29 πόντους και μαζί με τα αδέλφια Βάγκνερ (τον Μο που είχε 21 πόντους και τον Φραντζ με τους 19) νίκησαν στη Φιλαδέλφεια με 119-109. 

Μάλιστα για να φθάσουν μέχρι εκεί ανέτρεψαν διαφορά 21 πόντων και βρήκαν τον τρόπο παρά τους 30 πόντους και τα 11 ριμπάουντ του Τζοέλ Εμπίντ. Βέβαια, οι 30 πόντοι για τον Καμεζουνέζο στην είναι πολλοί, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ (και πάλι) με 33,8 πόντους ανά αγώνα.

Σαν Αντόνιο - Ουάσινγκτον: 106-127

Οι Σπερς παραπαίουν, ο Αβντίγια… μεγαλώνει

Ο Ντάνι Αβντίγια έχει κάνει πρόοδο. Φέτος έχει αναπτυχθεί και στο Σαν Αντόνιο ο Ισραηλινός φόργουορντ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς έκανε ρεκόρ καριέρας. Είχε 25 πόντους και μαζί με τον Μπράντλεϊ Μπιλ (21 πόντοι) οδήγησαν την ομάδα της πρωτεύουσας στη νίκη με 127-106. 

Για τους Σπερς ο Κέλντον Τζόνσον είχε 26 πόντους και ο rookie Τζέρεμι Σοχάν πρόσθεσε 17. Ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα των Τεξανών που έκλεισαν τον Ιανουάριο με ρεκόρ 2-13 και μάλλον στοχεύουν στην… τελευταία θέση.