Tο Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου στο Final 4 του Κολεγιακού πρωταθλήματος (vids)
i

@ photo by G Fiume / Getty Images / Ideal Images

Tο Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου στο Final 4 του Κολεγιακού πρωταθλήματος (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:53 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 31.03.2024

Με την επιβλητική του νίκη επί του Ιλινόις (77-52) και με τον δευτεροετή φοιτητή και αθλητή Αποστόλη Ρούμογλου στη σύνθεσή του, το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ προκρίθηκε στο Final Four του NCAA.

Στην τελική φάση του NCAA, που λόγω του ότι γίνεται τον Μάρτιο και οι αγώνες είναι από κρίσιμοι έως… τρελοί, ονομάζεται March Madness, αρκετά ελληνικά στοιχεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους και έχουν καθορίσει τις εξελίξεις. 

Κατ’ αρχάς, ο Τζον Πουλακίδας έκανε μεγάλη αίσθηση και μεγάλη έκπληξη με το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και προτού αποκλειστεί από το Σαν Ντιέγκο έγινε… viral. Πλέον, ενημερώνει πως «θα πάρω ελληνικό διαβατήριο» και όνειρό του είναι «να αγωνιστώ στην Euroleague είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Παναθηναϊκό». 

Το Σαν Ντιέγκο όμως, που απέκλεισε τον Πουλακίδα, αποκλείστηκε στη συνέχεια από το Κονέκτικατ του Αποστόλη Ρούμογλου. Τα Χάσκις, που είναι και οι κάτοχοι του εθνικού τίτλου από την τρομερή πορεία τους την περασμένη αγωνιστική περίοδο και αποτελούν ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά προγράμματα στο κολεγιακό μπάσκετμπολ, πλέον βρίσκονται στο Final Four.

H τελική φάση του NCAA θα πραγματοποιηθεί στο Φοίνιξ της Αριζόνα από τις 5 μέχρι τις 7 Απριλίου και εκεί θα βρίσκεται ο Ρούμογλου και η παρέα του. 

Για να συμβεί αυτό επικράτησαν του Ιλινόις και μάλιστα με το εντυπωσιακό 77-52. Κορυφαίος για το Κονέκτικατ ήταν ο Ντόνοβαν Κλίγκαν με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ, ενώ ο 19χρονος δευτεροετής Έλληνας αγωνίστηκε για δύο λεπτά στο τέλος της αναμέτρησης και έλαβε κι εκείνος την χαρά της ενεργής συμμετοχής σε μία ιστορική πρόκριση.

Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)
ΜΠΑΣΚΕΤ

08:51 - 31.03.2024

Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)

Ο 20χρονος Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας, ο οποίος έκανε... αίσθηση με το Γέιλ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα, μίλησε στην εκπομπή «The Game» και ενημέρωσε πως βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και πως όνειρό του είναι «να παίξω στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό».

Η δεύτερη ομάδα που έχει εξασφαλίσει ήδη το εισιτήριο για το Final Four είναι αυτή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, που μάλιστα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να φθάσει σε αυτό το επίπεδο. Και για να τα καταφέρει νίκησε με 89-82 το Κλέμσον

Η τετράδα της τελικής φάσης θα συμπληρωθεί με τους νικητές των αγώνων Πέρντιου - Τενεσί και Ντιουκ - Νορθ Καρολάινα Στέιτ.