Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)
i

@ photo by Steph Chambers / Getty Images / Ideal Images

Ο Τζον Πουλακίδας, το «φαινόμενο» του Γέιλ, παίρνει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται να παίξει σε «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 31.03.2024

Ο 20χρονος Ελληνοαμερικανός Τζον Πουλακίδας, ο οποίος έκανε... αίσθηση με το Γέιλ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα, μίλησε στην εκπομπή «The Game» και ενημέρωσε πως βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και πως όνειρό του είναι «να παίξω στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό».

Γεννήθηκε στο Νάπερβιλ, μία μικρή πόλη του Ιλινόις, κοντά στο Σικάγο. Ο παππούς του όμως, γεννήθηκε στη Σπάρτη και μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '50. Εκεί έκανε οικογένεια, απογόνους και ο Τζον Πουλακίδας εκτός από τις ελληνικές του ρίζες σύντομα θα έχει και ελληνικό διαβατήριο. 

Πρόκειται για τον 20χρονο σπουδαστή του Γέιλ και σούτινγκ γκαρντ της ομάδας του Πανεπιστημίου, ο οποίος… περιέγραψε με τις πράξεις του στο παρκέ μία από τις πιο μεγάλες εκπλήξεις της φετινής διαδικασίας του March Madness. Δηλαδή, της τελικής φάσης του NCAA, από την οποία προκύπτει ο πρωταθλητής του Κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο Πουλακίδας έβαλε 28 πόντους και με το «φαρμακερό» του μακρινό σουτ -για το οποίο είναι γνωστός- το Γέιλ απέκλεισε το Όμπορν στον πρώτο γύρο και εκεί που δεν τον περίμενε κανείς.

Στο δεύτερο γύρο, η ονειρική πορεία σταμάτησε. Η ήττα από το Σαν Ντιέγκο ήταν αναμενόμενη και μόλις αυτή ήρθε ο Πουλακίδας και οι συμπαίκτες του πήγαν για διακοπές, αλλά ήταν περήφανοι για τους εαυτούς τους. Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός όμως, είναι περήφανος και για την καταγωγή του απ’ ότι φαίνεται! 

«Είμαι σε διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα στην αθλητική εκπομπή The Game, ενώ ναι μεν «μιλάω λίγα ελληνικά, αλλά δεν τα έχω μάθει καλά», όπως ενημέρωσε, έχει την πρόθεση να τα μάθει… καλύτερα.

Άλλωστε ναι μεν οι στόχοι του βρίσκονται στην Αμερική, αλλά το μπάσκετ της Ευρώπης δεν του περνά απαρατήρητο -σε καμία περίπτωση.

Εξήγησε πως «γνωρίζω πολλά για τις δύο ομάδες που παίζουν στην Euroleague, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι όνειρο για μένα και τιμή να καταφέρω να παίξω σε μια από αυτές τις ομάδες και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στις διοργανώσεις, σε ειδικά τόσο υψηλό επίπεδο».

Τζον Πουλακίδας: Ο νεαρός γκαρντ του Γέιλ, με ρίζες από την Σπάρτη, που έγινε ξαφνικά το κεντρικό πρόσωπο του NCAA (vids)
REST OF THE WORLD

15:45 - 24.03.2024

Τζον Πουλακίδας: Ο νεαρός γκαρντ του Γέιλ, με ρίζες από την Σπάρτη, που έγινε ξαφνικά το κεντρικό πρόσωπο του NCAA (vids)

O παππούς του, Ιωάννης, από την Σπάρτη βρέθηκε στο Σικάγο τη δεκαετία του '50. «Έπιασε» λεφτά, άνοιξε εστιατόριο και την δουλειά την... τρέχει πλέον ο γιός του Μάικ. Ο πατέρας του 20χρονου Τζον Πουλακίδα, ο οποίος τις τελευταίες ώρες είναι η μεγαλύτερη φίρμα στο Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Διότι, με το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, απέκλεισε το Όμπορν και συνεχίζει την πορεία του στην «Τρέλα του Μαρτίου» στο NCAA.

Προς το παρόν ένα άλλο όνειρό του έγινε πραγματικότητα. «Μεγαλώνοντας στην Αμερική και παίζοντας μπάσκετ, κάθε νεαρός ονειρεύεσαι να κερδίσεις ένα παιχνίδι στην March Madness. Για μένα έγινε πραγματικότητα! Το ότι μπόρεσα να δείξω τι μπορώ να κάνω σε αυτό το επίπεδο ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα», κατέληξε.