Ο Αντετοκούνμπο παρέσυρε με την ορμή του τους Χοκς και οι Μπακς επέστρεψαν με στυλ στις επιτυχίες (vids)
i

@ photo by Kevin C. Cox / Getty Images / Ideal Images

Ο Αντετοκούνμπο παρέσυρε με την ορμή του τους Χοκς και οι Μπακς επέστρεψαν με στυλ στις επιτυχίες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:23 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 07:40 - 31.03.2024

Στην Ατλάντα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αποφασιστικός (όπως πάντα) και ακόμα πιο θεαματικός απ' ότι συνήθως. Σταμάτησε στους 36 πόντους, είχε 16 ριμπάουντ 8 ασίστ, έκανε τους Μιλγουόκι Μπακς να αισθανθούν άνετα και να νικήσουν τους Χοκς με 122-113, παρά την απουσία του Ντέιμιαν Λίλαρντ και τους 38 πόντους του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες, στο Μιλγουόκι από τους Λέικερς και στη Νέα Ορλεάνη από τους Πέλικανς, οι Μπακς βρέθηκαν στην Ατλάντα και εκεί με μέγα πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δίχως τις υπηρεσίες του Ντέιμιαν Λίλαρντ, επικράτησαν των Χοκς.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για τους γηπεδούχους, έκανε ένα καταπληκτικό ματς. Σταμάτησε στους 38 πόντους, αλλά ο Greek Freak είχε την απάντηση… έτοιμη.

Έβαλε 36 πόντους, πήρε 16 ριμπάουντ, μοίρασε στους συμπαίκτες του 8 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του στο υπέρ της 122-113. Την προστάτευσε όταν χρειάστηκε (στην τέταρτη περίοδο), ενώ προσέφερε και θέαμα με τα δυναμικά του καρφώματα, όταν ο κόσμος το είχε ανάγκη.

Έτσι, τα Ελάφια πήραν την 47η νίκη τους στη σεζόν, σε σύνολο 74 αγώνων και απομένουν άλλοι οκτώ μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας για να διατηρηθεί η δεύτερη θέση της κατάταξης. Οι Μπόστον Σέλτικς (58-16) είναι άπιαστοι στο Νο 1, ακολουθούν οι Μπακς (47-27) και πίσω τους οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (45-29) και οι Νιου Γιορκ Νικς (44-29).

Επιστρέφοντας στην κόντρα με τους Ατλάντα Χοκς, μιας και δεν αγωνίστηκε -περισσότερο για λόγους ξεκούρασης- ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, εμφανίστηκε στην πρώτη πεντάδα ο Πάτρικ Μπέβερλι, ο οποίος δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από τον τραυματισμένο του καρπό. 

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο είχε 18 πόντους και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα από το Μιλγουόκι νίκησε για πρώτη φορά χωρίς τον Λίλαρντ. Διότι, τις προηγούμενες πέντε φορές που εκείνος δεν αγωνίστηκε, είχαν ηττηθεί. 

Επίσης, ο Κρις Μίντλετον ήταν πολύ παραγωγικός. Ειδικά στο ξεκίνημα του ματς έδωσε έξτρα ενέργεια και τελικά ολοκλήρωσε το έργο του με 21 πόντους.

Ή τώρα ή του χρόνου ή... ποτέ για τον Βεζένκοφ: Οι Κινγκς αλλάζουν το rotation και ο Βούλγαρος ελπίζει σε μία ευκαιρία (vids)
NBA

21:05 - 30.03.2024

Ή τώρα ή του χρόνου ή... ποτέ για τον Βεζένκοφ: Οι Κινγκς αλλάζουν το rotation και ο Βούλγαρος ελπίζει σε μία ευκαιρία (vids)

Με τον Κέβιν Χέρτερ εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν και τον Μαλίκ Μονκ να αποκτά πρόβλημα στο γόνατο, οι Σακραμέντο Κινγκς τροποποιούν την ενεργή τους σύνθεση και ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου, κυρίως λόγω τραυματισμού, ελπίζει πως ο κόουτς Μάικ Μπράουν θα τον... θυμηθεί!

Την ίδια ώρα, οι Χοκς, πέραν από τον Μπογκντάνοβιτς που έκανε… πάταγο και εκτός από τους 38 πόντους (με 5/9 τρίποντα), πήρε και 10 ριμπάουντ, ο μόνος που τον βοήθησε ήταν ο ΝτεΖούντε Μάρεϊ με 20 πόντους, 12 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Χρειάζονταν όμως, κι άλλες επιθετικές λύσεις και πρωτοβουλίες, που ωστόσο δεν βρέθηκαν και δεν προσφέρθηκαν ποτέ.