Απορούν όλοι με τον Γιόκιτς: Ο καρπός του έχει πρόβλημα και αυτός έχει παίξει ήδη σε 71 ματς! (vid)
i

© photo by Matthew Stockman / Getty Images / Ideal Images

Απορούν όλοι με τον Γιόκιτς: Ο καρπός του έχει πρόβλημα και αυτός έχει παίξει ήδη σε 71 ματς! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:37 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 30.03.2024

Έφθασε στην κορυφή και τώρα θέλει να διατηρηθεί εκεί. Στην προσπάθειά του, ο πρωταθλητής και MVP των τελικών του 2023, Νίκολα Γιόκιτς, έχει να αντιμετωπίσει έναν... ορατό εχθρό: Τον καρπό του, που πονάει εδώ και μήνες, παρόλα αυτά ο Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς δηλώνει: «Έχω συνηθίσει να πονάω. Δεν με πειράζει...».

Πονάει σε ένα σημείο του σώματός του, που τον επηρεάζει αρνητικά και του προκαλεί πόνο, κάθε φορά που χρησιμοποιεί τη μπάλα με το δεξί χέρι. Το... καλό του!

Ο καρπό τους Νίκολα Γιόκιτς είναι πρησμένος εδώ και μήνες. Από το ξεκίνημα της προσπάθειά του. Για την ακρίβεια, πρόκειται για έναν τραυματισμό που, δεν τον ανησυχεί, αλλά τον ταλαιπωρεί πριν καν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση της τρέχουσας σεζόν. Κι όμως, αυτός έχει αγωνιστεί στα 71 από τα 74 ματς που έχουν δώσει οι Ντένβερ Νάγκετς και συνεχίζει να προσπαθεί για να πετύχουν όλοι μαζί τον στόχο τους: Να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή ΝΒΑ.

Λίγο μετά την ήττα από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/3), επειδή όλοι τον είδαν, αρκετές φορές, να κρατάει τον καρπό του και να δείχνει ότι υποφέρει, απόρησαν με τις επιδόσεις του. Ο Joker τελείωσε το ματς με 32 πόντους, είχε επίσης 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και παραδέχθηκε πως «ελπίζω να σταματήσω να πονάω, αλλά όπως και να έχει το έχω συνηθίσει. Είναι πλέον κάτι το φυσιολογικό για μένα», είπε και επειδή δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το μέγεθος του τραυματισμού του, την εικόνα κατά κάποιον τρόπο την έδωσε ο προπονητής του.

«Είμαι πραγματικά έκπληκτος που συνεχίζει και αγωνίζεται», είπε ο κόουτς Μάικ Μαλόουν, που εκτός από έκπληκτος είναι και τυχερός, διότι χωρίς τον Σέρβο σέντερ οι Νάγκετς δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και πάλι το δακτυλίδι του πρωταθλητή. «Ο καρπός του έχει πρόβλημα, αλλά ο Νίκολα είναι από αυτούς τους τύπους που μπορούν να περάσουν πράγματα και καταστάσεις που κάποιοι άλλοι δεν θα το έκαναν», κατέληξε ο Μαλόουν.

Εκτός αυτού, ο Joker για να μην εμφανιστεί στο γήπεδο, σε αγώνα των Σβόλων, θα πρέπει να συντρέχει σημαντικός λόγος. Πιο σημαντικός από έναν πρησμένο καρπό, ακόμα και στο χέρι με το οποίο σουτάρει.

Κατά τη σεζόν 2023-24, που οδηγείται στο τέλος της κανονικής διάρκειας, έχει αγωνιστεί ήδη σε 71 αγώνες, από τους 74 της ομάδας του. Έχει ξεκουραστεί μόνο τρεις βραδιές και τις υπόλοιπες προσφέρει στους Νάγκετς 26,1 πόντους, 12,2 ριμπάουντ και 8,9 ασίστ.

Βρίσκεται δηλαδή στη διαδρομή για το τρίτο βραβείο MVP της συλλογής και φέτος το διεκδικεί και πάλι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και δύο ακόμα: Τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τον Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς.