Μέγας είσαι Βίκτορ: Ο Ουεμπανιαμά διέλυσε τα κοντέρ και την άμυνα των Νικς

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

i

@Photo by Ronald Cortes/Getty Images

Μέγας είσαι Βίκτορ: Ο Ουεμπανιαμά διέλυσε τα κοντέρ και την άμυνα των Νικς

Χρήστος Τσάλτας 09:52 - 30.03.2024

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά θα θυμάται για πολύ καιρό το βράδυ της 29ης Μαρτίου, καθώς κόντρα στους Νικς πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας, διαλύοντας όλα τα κοντέρ.

Η εποχή του Βίκτορ Ουεμπανιαμά στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει και ήδη από την rookie σεζόν του φροντίζει να δείχνει σε όλους τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Ο Γάλλος σταρ χαρίζει θέαμα και εμφανίσεις που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς, στο Frost Bank Cente του Σαν Αντόνιο, ήταν μια από αυτές. Για την ακρίβεια, ήταν η καλύτερη μέχρι την επόμενη. Η οποία με τους ρυθμούς που αγωνίζεται ο Wemby δεν θα αργήσει να έρθει.

Η άμυνα της ομάδας του Τομ Θίμποντο υπέφερε απέναντι στον Γάλλο άσο, που έκανε ό,τι ήθελε, για να οδηγήσει τα «σπιρούνια» σε σπουδαία νίκη, στην παράταση. Όλα αυτά με μια πολύ σπουδαία εμφάνιση, που έδειξε το πόσο επιβλητικός μπορεί να γίνει στο παρκέ.

Το κοντέρ έγραψε 40 πόντους, 20 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 13/22 σουτ, 4/9 τρίποντα και 10/12 βολές σε 37:42 στο παρκέ, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του σε ακόμα ένα παιχνίδι. Και όπως ήταν φυσιολογικό αποθεώθηκε απ' όλο το γήπεδο. Άλλωστε το Σαν Αντόνιο έχει βρει τον επόμενο ήρωά του, στο πρόσωπό του και γύρω από την δική του παρουσία οι Σπερς θέλουν να χτίσουν το μέλλον τους, ποντάροντας στην επιστροφή τους στην ελίτ του ΝΒΑ.

Η εμφάνισή του είχε και ιστορική σημασία, καθώς έγινε ο πρώτος ρούκι στα χρονικά του ΝΒΑ, εδώ και 21 χρόνια, που καταγράφει επίδοση με 40+ πόντους και 20+ ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι. Ο τελευταίος που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο ήταν ο Σακίλ Ο'Νιλ στις 16 Φεβρουαρίου του 1993, όταν και μέτρησε 46 πόντους και 21 ριμπάουντ σε έναν αγώνα με τη φανέλα των Ορλάντο Μάτζικ.