Ο Ντόντσιτς την... είπε στον Ντίβατς: «Θα έπρεπε να με κάνει ντραφτ»

Ο Ντόντσιτς την... είπε στον Ντίβατς: «Θα έπρεπε να με κάνει ντραφτ»

Χρήστος Τσάλτας 12:04 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 30.03.2024

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο πρωταγωνιστής των Ντάλας Μάβερικς στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς και δεν έχασε την ευκαιρία να... ανοίξει πυρ κατά του Βλάντε Ντίβατς.

Το καλοκαίρι του 2018 οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν στο NBA Draft τον Λούκα Ντόντσιτς, στο νο.2 της διαδικασίας. Παρ' όλα αυτά όμως ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Βλάντε Ντίβατς, πήρε την απόφαση να επιλεχθεί ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ στη θέση του, με τον Luka Magic να καταλήγει στους Ντάλας Μάβερικς, στο πλαίσιο ανταλλαγής με τον Τρε Γιανγκ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον Ντίβατς και την οικογένεια Ντόντσιτς παραμένουν κακές έως και σήμερα, με τον... αστικό μύθο να αναφέρει πως ο λόγος που ο Ντίβατς δεν επέλεξε τον Ντόντσιτς στη διαδικασία του ντραφτ ήταν η πολύ κακή άποψη που είχε για τον πατέρα του.

Στο Golden 1 Center του Σακραμέντο, οι Κινγκς υποδέχτηκαν τους Μάβερικς, με τον Ντόντσιτς να πρωταγωνιστεί σε ακόμα ένα παιχνίδι. Μέτρησε 26 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του με εύστοχο ζευγάρι βολών στο τέλος. Κάτι που πανηγύρισε μπροστά στον Ντίβατς, που βρισκόταν στις court seats.

Αφού έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι, λέγοντας «αντίο» στον Ντίβατς, την ώρα που κατευθυνόταν στον πάγκο των Μάβερικς γύρισε προς την κερκίδα και δείχνοντας τον Σέρβο είπε «θα έπρεπε να με έχει επιλέξει στο ντραφτ».

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Βλάντε Ντίβατς δέχτηκε για πάρα πολύ καιρό τα πυρά του Τύπου στο Σακραμέντο, αλλά και των φιλάθλων της ομάδας, με τον ίδιο να παραδέχεται πως η κίνηση να αγνοήσει τον Ντόντσιτς στη διαδικασία ήταν ένα λάθος που του στέρησε τη θέση του στην ομάδα της Καλιφόρνια.