Στάση... Νέα Ορλεάνη για τους Μπακς παρά την 35άρα του Γιάννη

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@Photo by Chris Graythen/Getty Images

Στάση... Νέα Ορλεάνη για τους Μπακς παρά την 35άρα του Γιάννη

Χρήστος Τσάλτας 07:17 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 07:50 - 29.03.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κέφια στη Νέα Ορλεάνη, όμως η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή για τους Μιλγουόκι Μπακς, που γνώρισαν την ήττα από τους Πέλικανς με 107-100.

Το έργο των Μιλγουόκι Μπακς ήταν δύσκολο εξ αρχής στο Smoothie King Center της Νέας Ορλεάνης, κόντρα στους Πέλικανς, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς δυσκολεύτηκε πολύ και κυνηγούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τα «ελάφια» είδαν τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να βρίσκει ρυθμό από νωρίς και αυτό οδήγησε την ομάδα του Ουίλι Γκριν να χτίσει προβάδισμα για το 61-45 του πρώτου μέρους. Κάτι που στην επανάληψη άλλαξε. Κυρίως χάρη στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και παρέσυρε την υπόλοιπη ομάδα. Οι Μπακς ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη. Στο τέλος όμως, η ποιότητα του Ζάιον Ουίλιαμσον ήταν αυτή που μίλησε και οδήγησε τους «πελεκάνους» σε μια νίκη χρυσάφι, που τους ανεβάζει στην κατάταξη της άκρως ανταγωνιστικής Δύσης.

Ο Γιάννης ήταν ασταμάτητος για ακόμα ένα βράδυ. Έμεινε στο παρκέ για 39 λεπτά, έχοντας 35 πόντους με 15/22 σουτ, αλλά και 5/11 βολές, ενώ παράλληλα μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ σε ακόμα μια «διπλή» βραδιά.

Από πλευράς Μπακς, οι Μαλίκ Μπίσλι και Ντάμιαν Λίλαρντ ακολούθησαν, καθώς αμφότεροι είχαν από 20 πόντους, με τον Dame να μοιράζει και 7 ασίστ, την ώρα που κανείς άλλος συμπαίκτης τους δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων στη Νέα Ορλεάνη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν αυτός που έδωσε τον τόνο στο πρώτο μέρος, για να σταματήσει στους 25 πόντους, μαζί με 7 ασίστ, όμως ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση στο φινάλε ήταν ο Ζάιον Ουίλιαμσον. Ο απόφοιτος του Duke μέτρησε 28 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9/15 σουτ και στο φινάλε ήταν καταλυτικός για την ομάδα του. Πολύ σημαντική και η παρουσία του Τρέι Μέρφι, με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, όπως και του Γιόνας Βαλαντσιούνας, που πρόσθεσε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Μπακς υποχώρησαν στο 46-27, γνωρίζοντας δεύτερη διαδοχική ήττα, την ώρα που οι Πέλικανς ανέβηκαν στο 45-28 και πλησίασαν τους Κλίπερς στην τέταρτη θέση.